Η μετοχή του παραγωγού ενεργειακών ποτών (NASDAQ:CELH) επέστρεψε ταχύτατα στα προ μηνών επιτευχθέντα ιστορικά υψηλά, στην ανακοίνωση της σημαντικότατης στρατηγικής τοποθέτησης του κολοσσού Pepsi, με μετοχική προνομιούχο συμμετοχή 8,5% έναντι του αστρονομικού ποσού των 550 εκατ. δολαρίων. Και αναγνωρίζοντας αφενός την εξαιρετικά επιθετική μεγέθυνση της Celsius σε βάθος των λίγων ετών ζωής της, αφετέρου τους όρους με τους οποίους η Pepsi πάτησε στα πράγματά της, μπορούμε να φανταστούμε μόνο θετική εξέλιξη σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο στόχος για τη μετοχή είναι τα 245 (!) δολάρια για τις μακρινές τοποθετήσεις, με κοντινό διαγραμματικό τα 160, κυρίως βάσει συνδυαστικής λογικής διάσπασης των ιστορικών υψηλών (110) και ώθησης από την ειδησεογραφία. Μια ενδεχόμενη επιστροφή από βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις μέχρι και την περιοχή των 90 είναι καμπανάκι για επανατοποθετήσεις.

Όσον αφορά στη συμφωνία, εκτός από το μερίδιο 8,5% στην εταιρεία μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η PepsiCo κερδίζει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιό της, και το πιο σημαντικό, γίνεται ο κύριος διανομέας των προϊόντων της εταιρείας παραγωγής ενεργειακών ποτών στις ΗΠΑ και ο προτιμώμενος συνεργάτης διανομής παγκοσμίως. Παράλληλα, το μέρισμα των προνομιούχων θα είναι 5%, αλλά με option για μετατρέψιμο σε 7,33 εκατ. μετοχές με τιμή 75 δολάρια ανά μετοχή.

Το 2021, οι πωλήσεις της Celsius ήταν 314,3 εκατομμύρια δολάρια, 140% υψηλότερες από ό,τι πέρυσι. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 167% στα 133,4 εκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 217% στα προσαρμοσμένα EBITDA στα 14,7 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, συνυπολογίζοντας τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, ο ετήσιος ρυθμός λειτουργίας του το 2022 θα ήταν 533,6 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι 70% υψηλότερος από ό,τι το 2021.

Και πέραν αυτού, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η ήδη υπεραναπτυσσόμενη Celsius κερδίζει πρώτον το πολύτιμο δίκτυο της Pepsi, και δεύτερον άλλα 550 εκατ. δολάρια μετρητά, άμεσα διαθέσιμα για νέες επενδύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News