Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια σε πάνω από 4% για να βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού και πρέπει να επιδιώξει να διατηρήσει τη σύσφιξη μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

«Δεν θα απέκλεια να πάμε και λίγο πάνω από το τέσσερα ανάλογα με την περίπτωση», είπε η Μέστερ στους δημοσιογράφους μετά από μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Λέσχη του Πίτσμπουργκ, σε σχέση με το επιτόκιο πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθιστώντας την ένα από τα πιο επιθετικά μέλη της επιτροπής ρύθμισης επιτοκίων. «Δεν είναι παράλογο νομίζω να το διατηρήσουμε εκεί και μετά θα δούμε».

Διαβάστε επίσης – Fed: Ισχυρό το ενδεχόμενο για μια ακόμη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Η Μέστερ επανέλαβε για άλλη μια φορά σχόλια ότι θα χρειαστεί να δει αρκετούς μήνες μηνιαίες μειώσεις του πληθωρισμού προτού νιώσει ότι η Fed μπορεί να χαλαρώσει τα επιτόκια.

«Τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται φέτος και το επόμενο έτος κατά το πρώτο εξάμηνο και ίσως μέχρι τότε μπορούμε να σταματήσουμε και να αρχίσουμε να τα μειώνουμε ξανά», είπε η Μέστερ.

Σχετικά με το μέγεθος της αύξησης των επιτοκίων που απαιτείται στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed στις 20-21 Σεπτεμβρίου, η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ είπε χαρακτηριστικά :

«Δεν είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε μια κίνηση 75 μονάδων, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσε να είναι και 50. Απλώς θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα όπως έρχονται”, είπε η Μέστερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή