Σε νέο επίπεδο κινούνται οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πλέον των καθημερινών, επιτόπιων επισκέψεων σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, για την έκδοση αποδείξεων, πραγματοποιούνται και στοχευμένοι έλεγχοι, που προκύπτουν από τον ειδικό λογάριθμο και λογισμικό της ΑΑΔΕ.

Διαβάστε επίσης: Online συνεργασία ταμειακών μηχανών με POS

Η συνεργασία με τις πλατφόρμες

Η συνεργασία της ΑΑΔΕ με τις πλατφόρμες delivery, e-food, Wolt και ΒOX, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Απρίλιο άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Τα στοιχεία που στέλνουν οι πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ αξιοποιούνται από τους ελεγκτές και με τη βοήθεια έξυπνων λογισμικών εντοπίζονται οι επιχειρήσεις εστίασης που «ξεχνούν» να κόψουν αποδείξεις για τις παραγγελίες που δέχονται μέσω κάποιας πλατφόρμας.

Με το κόλπο της «ξεχασμένης» απόδειξης στην παραγγελία οι επιτήδειοι καταφέρνουν να βάλουν στη τσέπη το ΦΠΑ που έχουν πληρώσει οι πελάτες τους και να κρύψουν από την Εφορία τα πραγματικά εισοδήματα που αποκτούν.

Το έξυπνο λογισμικό

Τα στοιχεία, που αποστέλλουν οι πλατφόρμες, διαμορφώνουν – μαζί με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ – συγκεκριμένες στοχεύσεις επιχειρήσεων, μέσω των κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.

Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα, με τη χρήση έξυπνων λογισμικών :

α) να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο των ψηφιακών δεδομένων, που παράγουν οι φορολογικοί μηχανισμοί, εντοπίζοντας μη τιμολογηθέντα δελτία παραγγελίας ή μαζικές εκπτώσεις στο τέλος της ημέρας ή αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο ακυρωτικών.

β) να συσχετίζει τις ληφθείσες παραγγελίες, μέσω των πλατφορμών παραγγελιοληψίας, με την έκδοση των αντίστοιχων αποδείξεων.

Με τις διασταυρώσεις αυτές οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ τσίμπησαν τη πιτσαρία που έκανε «χρυσές» δουλειές κρυφά από τα μάτια της Εφορίας…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting