Στα «σκαριά» βρίσκεται η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν, με στόχο την βελτίωση των σινοαμερικανικών σχέσεων, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, το Πεκίνο φαίνεται πως επεξεργάζεται σχέδια για μια περιοδεία του Σι Ζινπίνγκ στη νοτιοανατολική Ασία, τον ερχόμενο Νοέμβριο, που θα είναι και το πρώτο διεθνές ταξίδι του προέδρου της Κίνας από την έναρξη της πανδημίας. Στο πλαίσιο του ταξιδιού αυτού υπάρχει και η πιθανότητα μιας συνάντησης με τον πρόεδρο Μπάιντεν, πιθανότατα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του G20, στην Ινδονησία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί γίνεται πιο επιθετική η Κίνα 

Είναι κοινό μυστικό πως και ο Λευκός Οίκος επιζητά εδώ και πολύ καιρό μια κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν συνομιλήσει μόνο τηλεφωνικά ή μέσω τηλεδιάσκεψης, καταφέρνοντας να εξομαλύνουν κάπως τις διμερείς σχέσεις και τη μακρά λίστα των θεμάτων που διαφωνούν, από την πολιτική και το εμπόριο έως την Ταϊβάν. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες το είχαν συζητήσει κατά την τελευταία μακρά συνομιλία τους, διάρκειας μιάμιση ώρας, στις 28 Ιουλίου. Αν και έκτοτε οι σινοαμερικανικές σχέσεις έχουν κλονιστεί με αφορμή την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν.

Το δημοσίευμα της WSJ, επικαλούμενο πηγές από το Λευκό Οίκο, επιβεβαιώνει πως η αμερικανική προεδρία είναι ανοιχτή σε μια συνάντηση. Ωστόσο το αν, το που και το πότε δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή