Αναμένοντας μια ενδιαφέρουσα χρηματιστηριακή εβδομάδα, οι επενδυτές προεξόφλησαν μια μερική άμβλυνση των επιθετικών βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων, και από τα υψηλά 4μήνου που βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ο Δείκτης μεγάλης κεφ/σης των ΗΠΑ, S&P500, βγήκαν έντονες ρευστοποιήσεις την Παρασκευή και έδωσαν την πρώτη πτωτική εβδομάδα μετά από ένα σερί 4 ανοδικών.

Τα βλέμματα των επενδυτών στραμμένα στην Jackson Hole

Η εβδομάδα καταλύεται από τις επικείμενες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της Fed, στα πλαίσια της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο Jackson Hole, όπου αν και δεν αναμένονται αποφάσεις ως προς την επιτοκιακή στόχευση, ωστόσο το λεκτικό θα είναι βαρύνουσας σημασίας, ώστε να προσδιοριστεί αν και κατά πόσο η Fed θα συνεχίσει την άμβλυνση στη μεταστρεφόμενη εμπλοκή της, σε συνάφεια με τα νέα δεδομένα για τον εκείθεν πληθωρισμό. Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου το γεγονός ότι το προαναφερθέν ανοδικό ράλι στη Wall Street με τις 4 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες οφείλεται αφενός σε τοποθετήσεις κερδοσκοπικής φύσης, και κυρίως σε “εμπορικούς” τίτλους, αφετέρου με μέτριους -συγκριτικά με πολλούς μήνες- όγκους συναλλαγών.

 Η διαγραμματική εικόνα

Στα τεχνικά, ο S&P500 έδωσε μια σοβαρή αντίδραση εντός της πλαγιοπτωτικής τάσης του, και μάλιστα τα άμεσα αντανακλαστικά των αγοραστών από τη ζώνη των 3.700 μονάδων ως το κάτω όριο και το θεαματικό πισωγύρισμα στις 4.300, που συνιστά και την αντίσταση, επιβεβαιώνει την αξία του σχηματισμού. Έτσι, η συμπεριφορά στις τρέχουσες 4.230 θα κρίνει τη συνέχεια, διότι ενδεχόμενη υποστήριξη θα δώσει ευκαιρία για την είσοδο του Δείκτη σε υπεραγορασμένη ζώνη και νέο στόχο στις 4.455, αλλά η απώλεια αυτού θα επιφέρει βαριές ρευστοποιήσεις μέχρι και το ανάχωμα των 4.130, εξαιτίας της ανατροφοδότησης του αρνητικού momentum.

Η ειδησεογραφία της εβδομάδας

Με βασική μεταβλητή την ανακοίνωση της Fed, μένει να δούμε τα μακροικονoμικά δεδομένα σε διαρκή αγαθά, στην αγορά κατοικίας, την ανάλυση περί του PMI και την ιδιωτική κατανάλωση PCE. Συν αυτώ, αναμένουμε εταιρικά αποτελέσματα πληθώρας εισηγμένων, με κυριότερες τις Palo Alto και Zoom (Δευτέρα), Intuit, Medtronic, JD, Smucker και Urban (Τρίτη), Nvidia, SalesForce και Autodesk (Τετάρτη), Dollar General, Dollar Tree, Peloton και Marvell (Πέμπτη) και Jinko Solar (Παρασκευή). Ειδική μνεία για την πρωτοεμφανιζόμενη από IPO Starbox στον Nasdaq, η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News