Σε εξαγορές μικρών και μεσαίων φαρμακευτικών εταιρειών που ειδικεύονται στην ογκολογία και στις καρδιαγγειακές θεραπείες προσανατολίζεται η AstraZeneca, η οποία τώρα εξετάζει την αποχώρησή της από την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid.

Τις προθέσεις της εταιρείας γνωστοποίησε ο CEO της εταιρείας Πασκάλ Σοριό μιλώντας στο Reuters και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία θα παραμείνει στον κλάδο των εμβολίων κατά του COVID. Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορεί να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου εμβολίων.

Όσον αφορά τα σχέδια για εξαγορές ο Σοριό που βρίσκεται στο τιμόνι της AstraZeneca μια δεκαετία είπε: «Πάντα αναζητούμε εξωτερικές ευκαιρίες».

Προτιμήθηκαν τα mRNA

Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή, οι αναφορές για παρενέργειες και η σχετικά μικρή διάρκεια ανοσοποίησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό εμπόδισαν την ευρύτερη χρήση του σε σχέση με τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna που προτιμήθηκαν. Επιπλέον ήδη πια, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η χρήση του έχει μειωθεί δεδομένου ότι –ανεπτυγμένες τουλάχιστον- χώρες έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους, ενώ στις ΗΠΑ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση.

Λιγότερα καινοτόμα φάρμακα

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας, προειδοποίησε πως στο μέλλον θα αναπτυχθούν λιγότερα καινοτόμα φάρμακα λόγω της νέας νομοθεσίας για τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ. Ακόμη, ερωτηθείς για τις πληθωριστικές πιέσεις, είπε ότι η καινοτομία και η παραγωγικότητα είναι το κλειδί. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα πρέπει να γίνουμε πιο καινοτόμοι και παραγωγικοί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι τιμές πώλησής μας θα ανέβουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον