
Σε εξαγορές μικρών και μεσαίων φαρμακευτικών εταιρειών που ειδικεύονται στην ογκολογία και στις καρδιαγγειακές θεραπείες προσανατολίζεται η AstraZeneca, η οποία τώρα εξετάζει την αποχώρησή της από την παραγωγή εμβολίων κατά της Covid.
Τις προθέσεις της εταιρείας γνωστοποίησε ο CEO της εταιρείας Πασκάλ Σοριό μιλώντας στο Reuters και λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η εταιρεία θα παραμείνει στον κλάδο των εμβολίων κατά του COVID. Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορεί να εγκαταλείψει τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου εμβολίων.
Όσον αφορά τα σχέδια για εξαγορές ο Σοριό που βρίσκεται στο τιμόνι της AstraZeneca μια δεκαετία είπε: «Πάντα αναζητούμε εξωτερικές ευκαιρίες».
Προτιμήθηκαν τα mRNA
Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή, οι αναφορές για παρενέργειες και η σχετικά μικρή διάρκεια ανοσοποίησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό εμπόδισαν την ευρύτερη χρήση του σε σχέση με τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna που προτιμήθηκαν. Επιπλέον ήδη πια, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η χρήση του έχει μειωθεί δεδομένου ότι –ανεπτυγμένες τουλάχιστον- χώρες έχουν εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους, ενώ στις ΗΠΑ δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση.
Λιγότερα καινοτόμα φάρμακα
Αξιοσημείωτο είναι ότι μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας, προειδοποίησε πως στο μέλλον θα αναπτυχθούν λιγότερα καινοτόμα φάρμακα λόγω της νέας νομοθεσίας για τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ. Ακόμη, ερωτηθείς για τις πληθωριστικές πιέσεις, είπε ότι η καινοτομία και η παραγωγικότητα είναι το κλειδί. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα πρέπει να γίνουμε πιο καινοτόμοι και παραγωγικοί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι οι τιμές πώλησής μας θα ανέβουν».


Latest News
![Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/putin-2-600x400.jpg)
Πώς τον Ιανουάριο η Ρωσία κατέγραψε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]
Το εκρηκτικό μείγμα που επέφερε βαρύτατο πλήγμα στα δημοσιονομικά της Ρωσίας

Μουντιάλ και ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ «φούσκωσαν» τα έσοδα της Fox
Τα έσοδα της Fox αυξήθηκαν 3,8% στα 4,61 δισ. δολάρια το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου

Το σχέδιο της ΕΕ για πολιτική προστασία από φυσικές καταστροφές
Πώς η ΕΕ σχεδιάζει την πολιτική προστασία της έναντι φυσικών κινδύνων, όπως σεισμοί, πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές

Πιο... αλμυρή η πίτσα τον Δεκέμβριο - Πόσο αυξήθηκε η τιμή της στην Ελλάδα
Η Ελλάδα ήταν στις χώρες που σημείωσαν αύξηση κατώτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο

Η TotalEnergies... κρεμάει τον Αντάνι σε επένδυση-μαμούθ στο πράσινο υδρογόνο
Αναμένει μια σαφέστερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του ινδικού πολυκλαδικού ομίλου προτού προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος
Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον

Μετά την απόσυρση του θρυλικού «747», η Boeing απολύει 2.000 υπάλληλους
Η μείωση του προσωπικού θα γίνει με συνδυασμό αποχωρήσεων για συνταξιοδότηση και απολύσεων

«Πέρασαν τα τεστ» της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Το μήνυμα του Ενριά
«Οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επίμονες αδυναμίες...», δήλωσε ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία

Πώς η Ευρώπη απέφυγε την ύφεση - Και νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. τον Μάιο;
Αμυδρώς βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας στην τελευταία έκθεση της UBS

«Σπάνε τα κοντέρ» οι Big Oil: Κέρδη όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας
Εντείνονται οι φωνές που ζητούν φορολόγηση των υπερ-κερδών των πετρελαικών κολοσσών - Πυρά από τις ΗΠΑ αλλά και τη Διεθνή Αμνηστία