Η Coinbase απέτυχε να διασφαλίσει σωστά τους λογαριασμούς των πελατών της, αφήνοντάς τους ευάλωτους σε κλοπές και μη εξουσιοδοτημένες μεταφορές, ισχυρίζεται μια φερόμενη ομαδική αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης την περασμένη εβδομάδα.

Οι αγωγές από δυσαρεστημένους επενδυτές άρχισαν να συσσωρεύονται φέτος αφότου η SEC δήλωσε ότι διερευνά την Coinbase για φερόμενη πώληση κρυπτογραφικών τίτλων τον Ιούλιο. Εκτός από μια άλλη επίδοξη ομαδική αγωγή που κατατέθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ και ισχυρίζεται ότι η εταιρεία επέτρεψε σε άτομα των ΗΠΑ να διαπραγματεύονται μη καταχωρημένες κινητές αξίες, νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας μέτοχος της Coinbase κατηγόρησε την εταιρεία για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με την περσινή δημόσια πρόταση. Η πλατφόρμα προσπαθεί επίσης να διευθετήσει δύο ξεχωριστές αγωγές που κατατέθηκαν από επενδυτές μέσω διαιτησίας.

Η νεότερη καταγγελία, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Τζόρτζια και εκπροσωπεί περισσότερα από 100 άτομα, κατηγορεί επίσης την εταιρεία ότι προκάλεσε οικονομική ζημία στους χρήστες με το να τους αποκλείει μόνιμα ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα από τους λογαριασμούς τους, καθώς και ότι παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία εισάγοντας κινητές αξίες στην πλατφόρμα συναλλαγών της.

Η αγωγή περιγράφει λεπτομερώς ορισμένα από αυτά τα φερόμενα ζητήματα, αναφέροντας ένα περιστατικό του 2019, κατά το οποίο το ανταλλακτήριο φέρεται να χρειάστηκε πάνω από έξι μήνες για να αφήσει έναν πελάτη να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του, ένα μοτίβο που η αγωγή ισχυρίζεται ότι η εταιρεία επαναλαμβάνει.

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι η αποτυχία της Coinbase να καθιερώσει και να διατηρήσει επαρκή μέτρα κυβερνοασφάλειας προκάλεσε στους επενδυτές να χάσουν την πρόσβαση στο πορτοφόλι και το λογαριασμό τους, τα περιουσιακά στοιχεία και τις επενδύσεις σε αυτούς τους λογαριασμούς, καθώς και ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στους λογαριασμούς τους και, μεταξύ άλλων, τις επενδυτικές τους ευκαιρίες.

Τέλος, η αγωγή ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που παρατίθενται στην Coinbase ταιριάζουν με τον ορισμό της SEC για τις κινητές αξίες και παρόλο που η ίδια η εταιρεία μπορεί να είναι «ανταλλακτήριο», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφεί στη ρυθμιστική αρχή.

Η αποζημίωση που εχουν ορίσει οι καταγγέλοντες υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια δολάρια (εξαιρουμένων των δικαστικών εξόδων και αμοιβών), ενώ ζητούν ακόμα δεσμευτική απόφαση και ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή εντολή που απαγορεύει στα εμπλεκόμενα μέρη να διεξάγουν ορισμένες δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News