Ο Καρίμ Μπενζεμά επιβεβαίωσε πλήρως τα προγνωστικά και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιρικός παίκτης της σεζόν 2021/22 από την UEFA.

Στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις με τον Γάλλο να κυριαρχεί.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA – Τι συζήτησαν 

MVP της σεζόν 

Απόλυτα λογική η επιλογή του, καθώς ο 34χρονος στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σεζόν που ολοκληρώθηκε στο Champions League, κατακτώντας τόσο το τρόπαιο, όσο και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με 15 γκολ.

Επίσης, ήταν πρωταθλητής Ισπανίας με τη Ρεάλ και η UEFA τον ανέδειξε κορυφαίο έναντι των άλλων δύο συνυποψηφίων του, Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο/Ρεάλ) και Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέλγιο/Μάντσεστερ Σίτι).

Ο 34χρονος επιθετικός συγκέντρωσε συνολικά 523 πόντους και άφησε δεύτερο τον Ντε Μπρόινε με 122, σε μια τεράστια διαφορά 401 πόντων που αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στα βραβεία της UEFA!

Κορυφαίος προπονητής ο Αντσελότι

Παράλληλα, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Ατσελότι, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος της σεζόν 2022-23 στην Ευρώπη, χάρη στην εξαιρετική χρονιά που είχε η ισπανική ομάδα κατακτώντας το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League. O 63χρονος προπονητής υπερίσχυσε των Γκουαρδιόλα και Κλοπ κερδίζοντας την διάκριση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας