Έσπασαν τα κοντέρ οι μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ, κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο που έκλεισε την Πέμπτη. Η περίοδος αυτή καταρρίπτει μια σειρά από ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένης της πιο ακριβής απόκτησης που έγινε ποτέ στην εκπνοή της προθεσμίας και αφορά στον Antony, που ανήκει πλέον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προς 82 εκατομμύρια στερλίνες.

Με αυτή τη συμφωνία οι συνολικές δαπάνες για μεταγραφές στην Πρέμιερ Λιγκ ανήλθαν σε περίπου 1,9 δισ. στερλίνες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1,4 δισ. στερλινών που είχε καταγραφεί το 2017.

Διαβάστε επίσης – Premier League: Τα διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα δίνουν ώθηση στα έσοδα

Όπως επισημαίνει το BBC, εννέα από τους 20 κορυφαίους συλλόγους ξόδεψαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια στερλίνες, καθώς οι συνολικές δαπάνες ανέκαμψαν μετά από δύο πτωτικές σεζόν, που επηρεάστηκαν από την Covid.

Διαβάστε επίσης – Νότιγχαμ: Ανακοίνωσε τον Αβονίγι με ποσό ρεκόρ

Άλλα ρεκόρ περιελάμβαναν:

  • Οι σύλλογοι της Premier League ξόδεψαν περισσότερα από τη La Liga της Ισπανίας, τη Serie A της Ιταλίας και τη γερμανική Bundesliga μαζί
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέρριψε το δικό της ρεκόρ σε δαπάνες καλοκαιρινής περιόδου
  • Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκτησε περισσότερους παίκτες σε ένα καλοκαίρι από οποιαδήποτε άλλη βρετανική ομάδα στην ιστορία
  • Η συνδυασμένη δαπάνη των 20 συλλόγων κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, η οποία ήταν ανοιχτή από τις 10 Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, ήταν 67% υψηλότερη από το συνολικό ποσό του 1,1 δισ. στερλινών του προηγούμενου καλοκαιριού

Διαβάστε επίσης – Στην Premier League η Νότιγχαμ 

Σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Deloitte, η σεζόν 2022-23 έχει ήδη την υψηλότερη μεταγραφική δαπάνη, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1,86 δισ. λιρών, που σημειώθηκε το 2017-18, κατά 3%. Και αυτό πριν καν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte, δήλωσε: «Το επίπεδο ρεκόρ δαπανών κατά τη διάρκεια αυτής της μεταγραφικής περιόδου είναι σαφής ένδειξη της εμπιστοσύνης των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς οι οπαδοί επιστρέφουν στα γήπεδα και ξεκινά ένας νέος κύκλος. Είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Πρέμιερ Λιγκ ότι οι σύλλογοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν σημαντικά ποσά για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση. Αυτή τη σεζόν, η επιθυμία για απόκτηση ταλέντων έχει φτάσει σε νέα επίπεδα καθώς η πίεση για τους συλλόγους να παραμείνουν στη διοργάνωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Μερικά από τα άλλα βασικά ευρήματα της Deloitte περιλαμβάνουν:

  • Οι ακαθάριστες δαπάνες σε όλα τα «μεγάλα πέντε» πρωταθλήματα της Ευρώπης – Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga και Ligue 1 – αυξήθηκαν κατά 52% σε 3,88 δισ. στερλίνες
  • Η Πρέμιερ Λιγκ αντιστοιχεί στο 49% αυτών των δαπανών, το υψηλότερο ποσοστό από το καλοκαίρι του 2008.
  • Η καθαρή μεταγραφική δαπάνη των συλλόγων της Premier League ξεπέρασε το 1 δισ. στερλίνες για πρώτη φορά
  • Οι σύλλογοι της Premier League απέκτησαν 169 παίκτες, σε σύγκριση με 148 το καλοκαίρι του 2021 και 132 το καλοκαίρι του 2020

Οι συμφωνίες στην εκπνοή της προθεσμίας

Δεκατέσσερις από τους 20 συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ έκαναν τουλάχιστον ένα deal την την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Τα κυριότερα -σύμφωνα με το BBC- περιλαμβάνουν:

  • Η Μάντσεστερ Σίτι ενίσχυσε την άμυνά της με την απόκτηση του Ελβετού διεθνή Μανουέλ Ακάντζι από την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε πενταετές συμβόλαιο.
  • Εκτός από την απόκτηση του Antony, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε μια συμφωνία δανεισμού για μία σεζόν για τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ, Μάρτιν Ντουμπράβκα.
  • Η Έβερτον υπέγραψε για μερικούς χαφ, με τον Σενεγαλέζο Ιντρίσα Γκουέι να επανέρχεται από την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Τζέιμς Γκάρνερ να μετακομίζει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
  • Η Λίβερπουλ πρόσθεσε επίσης έναν μέσο στην ομάδα της, με τον Βραζιλιάνο διεθνή Άρθουρ Μέλο να εντάσσεται ως δανεικός για μια σεζόν από τη Γιουβέντους.
  • Η Λέστερ υπέγραψε με τον Βέλγο σέντερ μπακ Γουάουτ Φάες από τη γαλλική Reims με πενταετές συμβόλαιο για να αντικαταστήσει τον Γουέσλι Φοφάνα, ο οποίος πήγε στην Τσέλσι για περίπου 70 εκατομμύρια λίρες.
  • Η Νότιγχαμ Φόρεστ υπέγραψε με τρεις παίκτες, αποκτώντας συνολικά 21 νέα πρόσωπα αυτό το καλοκαίρι, με τελευταίο τον αμυντικό Λόικ Μπαντέ, που ήρθε δανεικός από τη Ρεν.
  • Η Φούλαμ είχε μια κουραστική μέρα, φέρνοντας τέσσερις παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην μέσου της Άρσεναλ και της Τσέλσι, Γουίλιαν.
  • Η Τσέλσι ανακοίνωσε τις δύο τελευταίες συμφωνίες της βραδιάς, με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να προσχωρεί από τη Μπαρτσελόνα με διετές συμβόλαιο και τον Ελβετό μέσο Ντένις Ζακαρία να εντάσσεται ως δανεικός για μια σεζόν από τη Γιουβέντους.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport