Nα χωρίσει την επενδυτική τράπεζα σε τρεις μονάδες σχεδιάζει ο όμιλος Credit Suisse, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, καθώς προσπαθεί να βγει από τη δίνη των σκανδάλων που τον ταλανίζουν τα τελευταία τρία χρόνια.

Το σχέδιο της διάσπασης

Σύμφωνα με τις προτάσεις που εξετάζει το διοικητικό συμβούλιο η τράπεζα επιδιώκει να πουλήσει κερδοφόρες μονάδες, όπως η μονάδα τιτλοποιημένων προϊόντων, για να αποτρέψει μια επιζήμια αύξηση κεφαλαίου, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη που γνωρίζουν το σχέδιο και επιθυμούν να παραμένουν ανώνυμα.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Μοιράζει εκατομμύρια για να κρατήσει τα ταλέντα της εν μέσω σκανδάλων

Σύμφωνα με το σχέδιο η επενδυτική τράπεζα θα χωριστεί σε τρεις μονάδες. Η μια μονάδα θα έχει ως αντικείμενο την συμβουλευτική δραστηριότητα του ομίλου και θα μπορούσε να αποσχιστεί σε κάποιο μεταγενέστερο σημείο. Η δεύτερη μονάδα θα είναι η «bad bank», που θα κατέχει περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, τα οποία θα εκκαθαριστούν- και η τρίτη μονάδα θα κρατήσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες .

«Έχουμε δηλώσει ότι θα ενημερώσουμε για την πρόοδο της συνολικής αναθεώρησης της στρατηγικής μας όταν ανακοινώσουμε τα κέρδη του τρίτου τριμήνου», σχολιάζει από την πλευρά της  η Credit Suisse. «Θα ήταν πρόωρο οποιοδήποτε σχόλιο νωρίτερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.\»

Στόχος η ριζική αναδιοργάνωση

Ο πρόεδρος της  Credit Suisse , Άξελ Λήμαν, είχε διορίσει τον Ούλριχ Κόρνερ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το καλοκαίρι για να πραγματοποιήσει τη ριζική αναδιοργάνωση της τράπεζας, η οποία έχει πληγεί από σκανδάλα που αφορούν κατασκοπεία, το κλείσιμο επενδυτικών κεφαλαίων, έχει καταγράψει ρεκόρ ζημιών στις συναλλαγές ενώ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια σειρά από αγωγές τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters  η Credit Suisse, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, επεδιώκει επίσης να περικόψει περίπου 5.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου μία θέση στις 10, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή