«Το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο της Ευρώπης, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, τιμά και φέτος την παγκόσμια ημέρα της Ναυτιλίας» αναφέρει ο διοικητής του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, σε δήλωσή του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας.

Όπως επισημαίνει, «τα τελευταία χρόνια, το ΝΑΤ διαδραματίζει έναν καθοριστικό παρεμβατικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτοσύνης. Έκλεισε οριστικά τις οδυνηρές εκκρεμότητες του παρελθόντος και εμπέδωσε το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης που επιτρέπει στην ελληνική ναυτιλία να πρωταγωνιστεί στις παγκόσμιες μεταφορές. Ο Έλληνας ναυτικός και οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αποδείξει έμπρακτα τις ικανότητες, τις αντοχές τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους, για την απρόσκοπτη συνέχιση και ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες γεωπολιτικές, οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: Πώς τα ελληνικά λιμάνια αποκτούν παγκόσμια σημασία

Πρωταγωνιστής η ελληνική ναυτιλία

«Η ελληνική ναυτιλία πρωταγωνιστεί καθημερινά στους ωκεανούς του πλανήτη και το ΝΑΤ στέκεται αρωγός στην πανεθνική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτοσύνης, της ναυτικής ασφάλειας, της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος» υπογραμμίζει ο κ. Τσαγκαρόπουλος.

Διαβάστε επίσης: International Propeller Club: Τιμήθηκε η Μελίνα Τραυλού

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax