Σημαντικές ζημιές υπέστησαν περίπου 7.000 στρέμματα με καλλιέργειες ρυζιού στο Αιγινίο Πιερίας μετά την τελευταία έντονη χαλαζόπτωση, που έπληξε στην περιοχή,  με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση για την καταστροφή του προϊόντος τους λίγο πριν τη συγκομιδή.

Συγκεκριμένα πλησίον του ποταμού Αλιάκμονα, υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες ρυζιών, των οποίων η απώλεια παραγωγής οφείλεται στο τίναγμα του καρπού στο έδαφος εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης, σε συνδυασμό με ανεμοθύελλα. Μάλιστα σε ορισμένα χωράφια η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

Διαβάστε επίσης: ΥπΑΑΤ: Πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες του Ιουνίου

Κλιμάκιο γεωπόνων της ΠΕ Πιερίας, παρουσία τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων σε επίσκεψη τους στις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής, εκτιμώντας ότι οι εν λόγω ζημιές αφορούν 7.000 στρέμματα καλλιεργειών ρυζιού.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου προέβη άμεσα σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επιληφθούν επί του θέματος, για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων με σκοπό την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO