Ειδική άδεια για τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης ακινήτου στο Μαρούσι παρείχε η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ στη συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία «ΛΕΝΙΔΙ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφορικής – Συμβούλων Επιχειρήσεων – Ξενοδοχειακή – Τουριστική – Οικοδομική – Γενικού Εμπορίου».

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας «ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι κατά την από 28 Σεπτεμβρίου 2022 συνεδρίασή του, παρέσχε την ειδική άδεια κατ’ άρθρα 99 επ. του Ν. 4548/2018 για την σύναψη συναλλαγής με συνδεδεμένα μέρη, ήτοι την σύναψη από την Εταιρεία σύμβασης μίσθωσης ακινήτου κυριότητος της εταιρείας με την επωνυμία «ΛΕΝΙΔΙ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ –ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ – ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ».

Διαβάστε επίσης: Σαράντης: Αύξηση στις πωλήσεις και μείωση κερδών στο εξάμηνο

Η τελευταία αποτελεί συνδεδεμένο μέρος με την Εταιρεία, δεδομένου ότι μέτοχοι της μοναδικής μετόχου της είναι οι βασικοί μέτοχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ήτοι οι κ.κ. Κυριάκος, Γρηγόριος και Αικατερίνη Σαράντη.

Το ακίνητο

Το ακίνητο, που πρόκειται να εκμισθωθεί, ευρίσκεται στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Αμαρουσίου Χαλανδρίου αριθ. 28.

Η μίσθωση θα συναφθεί με αρχικό μηνιαίο μίσθωμα ύψους 46.500,00 € πλέον Φ.Π.Α. ενώ συμφωνείται και ετήσια αύξηση του αρχικού μισθώματος ίση με το ύψος της ετήσιας αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για το προηγούμενο δωδεκάμηνο πλέον μίας μονάδος, η οποία όμως, δεν μπορεί να υπερβεί αθροιστικά το έξι τοις εκατό (6%).

Η εν λόγω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ελήφθη βάση της από 23/09/2022 Έκθεσης Εκτίμησης της Πιστοποιημένης Εκτιμήτριας του Υπουργείου Οικονομικών (ΑΜ 494), κας Μαρίας Σωτηροπούλου της εταιρείας με την επωνυμία «SPS Sotiropoulou Property Solutions», που είναι ανεξάρτητη εταιρεία εκτιμητών εγγεγραμμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών – Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών με Α.Μ. 70, και βάση της οποίας εκρίθη ότι η συναλλαγή είναι δίκαιη και εύλογη για την Εταιρεία και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της Εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις