Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς ενισχύονται οι φόβοι για ύφεση της οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 4 %, και διαμορφώθηκε σε 4,123% ενισχυμένη κατά 12 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 2ετούς – ο τίτλος είναι ευαίσθητος στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής- σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε τις 10 μονάδες βάσης και ανήλθε σε 4,544%.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Ξανά πάνω από το 5% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Τα σημάδια της ύφεσης

Οι ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση γίνονται όλο και πιο έντονες, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να υιοθετεί  γερακίσιο τόνο στη νομισματική πολιτική της.

Αυτό έχει αρχίσει πλέον να αποτυπώνεται και στις προβλέψεις των εταιρικών κερδών, με αποτέλεσμα ορισμένες εταιρείες και αναλυτές να αναθεωρούν προς τα κάτω τις προοπτικές τους για τα επόμενα τρίμηνα.

Μια τέταρτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αναμένεται πλέον ευρέως από την κεντρική τράπεζα κατά τη συνεδρίασή της στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο μέτωπο των στοιχείων, οι ανεγέρσεις κατοικιών και η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών για τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, ενισχύοντας την άποψη ότι η αγορά κατοικίας βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης