Την έκπληξη έκανε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς παρά το νωθρό ξεκίνημα και τις πιέσεις σε αρκετούς τίτλους, κατάφερε στο τέλος να κλείσει και πάλι πάνω από τις 850 μονάδες, δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης της αντίδρασης. Ο γενικός σήμερα σημείωσε κέρδη 0,78% στις 854,80 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι μόλις στα 46,4 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα αγοραστικά σήματα παραμένουν σε ισχύ, οι αγοραστές κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα ρηχά συναλλακτικά ύδατα για να επιβάλλουν στις δημοπρασίες τον ρυθμό τους. Έτσι έκοψαν στη μέση τις διορθωτικές κινήσεις που υπήρξαν και σήμερα, δίνοντας το μήνυμα ότι η αντίδραση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ανησυχία

Βέβαια, αν και σε διαφορετική φάση του επενδυτικού κύκλου το γεγονός ότι στις πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά ρίχνει τους συναλλακτικούς της ρυθμούς θα ήταν θετικό, στην παρούσα συντηρεί τις ανησυχίες για την ικανότητα του ΧΑ να ανακτήσει το χαμένο έδαφος του 2022, μόλις στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η συναλλακτική «ξηρασία», όπως την χαρακτηρίζουν πολλοί εγχώριοι αναλυτές, υπενθυμίζει στους παροικούντες της Λ. Αθηνών, ότι το ΧΑ παραμένει μία αναδυόμενη αγορά χωρίς μεγάλες δυνατότητας, παρά το γεγονός ότι πολλές εισηγμένες έχουν ένα αξιοσημείωτο αποτύπωμα στους κλάδους τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, τα σύννεφα παραμένουν, και όταν η απόδοση του ελληνικού 10ετους διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, έχοντας ξεπεράσει και το 5%, οι προσδοκίες αναγκαστικά μειώνονται. Η αγορά παραμένει σε κατάσταση risk-off», με την Trader24, να αναφέρει ότι η ανάλυση παραμένει να έχει άξονα περιστροφής τη ζώνη 785-800 μονάδων του Γενικού Δείκτη, καθότι έτσι οριοθετείται η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με στόχο στην επικείμενη ανοδική αντίδραση τις 870. Η αναντιστοιχία στις έντονες ρευστοποιήσεις σε ευρωαγορές και Wall Street και στην απόδοση του Δείκτη μας παραμένει έντονη, οδηγώντας στην παρατήρηση της παράδοξης ανθεκτικότητάς μας κόντρα στις ρευστοποιήσεις.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς και η Alpha Bank ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, αλλά ισχυρή ήταν και η άνοδος σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

Ανοδικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Λάμδα, Εθνική, Βιοχάλκο και Jumbo, ενώ πτωτικά οι Coca Cola, Aegean, Σαράντης και ΟΛΠ. Quest, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ σημείωσαν απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders