Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα και για 14 ημέρες οι εργάτες στο λιμάνι του Λίβερπουλ, καθώς συνεχίζεται η διαφωνία του συνδικάτου Unite με τη διαχειρίστρια Peel Ports για τις αμοιβές του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό διευθυντή της Peel Ports, Ντέιβιντ Χακ, «είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι η Unite διοργάνωσε μια ακόμη απαρχαιωμένη γενική συνέλευσης, στην οποία δεν υποστηρίχθηκε η βελτιωμένη προσφορά της εταιρείας για αυξήσεις 11%. Αυτή είναι η υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση από οποιονδήποτε όμιλο λιμανιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και η μέση ετήσια αμοιβή θα αυξηθεί κατά 49.016 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Δένουν κάβους τα πλοία – 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο λιμάνι αντιμετώπισε μια σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα, με τις ναυτιλιακές εταιρείες να αναγκάζονται στην αναδρομολόγηση των πλοίων προς άλλα λιμάνια. Οι μισθολογικές διαφορές είχαν ως αποτέλεσμα την απεργία και στο κορυφαίο τερματικό σταθμό της χώρας, το Felixstowe, το καλοκαίρι.

«Φαρσοκωμωδία»

Από την πλευρά της η γενική γραμματέας της Unite, Σάρον Γκράχαμ ανέφερε ότι «η ομάδα του συνδικάτου διαπραγματεύτηκε καλή τη πίστη με την Peel Ports, αλλά οι συνομιλίες ήταν μια φαρσοκωμωδία, με το deal που συμφωνήθηκε μεταξύ της Unite και της ανώτερης διοίκησης να αποσύρεται από το διοικητικό συμβούλιο. Η απεργιακή δράση από τα μέλη μας και με την πλήρη υποστήριξη της Unite θα προχωρήσει. Η αναξιόπιστη συμπεριφορά της Peel Ports και οι προσπάθειές της να απειλήσει το εργατικό δυναμικό απλώς κλιμακώνουν τη διαμάχη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια