Σε αποκλειστικό βίντεο παραγωγής του Dezeen, ο Maxime d’Angeac -γνωστός από συνεργασίες του με Hermès και Guerlain- αποκαλύπτει πώς ο επανασχεδιασμός τού εμβληματικού Orient Express έχει στόχο να δημιουργήσει «μία νέα πρεσβεία της γαλλικής πολυτέλειας».

Το πρώτο Orient Express σχεδιάστηκε πριν 140 χρόνια από τον Βέλγο πολιτικό μηχανικό Georges Nagelmackers. Η μοναδική φορά που επανασχεδιάστηκε ήταν το 1924. Ο επανασχεδιασμός του d’ Angeac είναι ο πρώτος μετά από σχεδόν έναν αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Ταξιδεύοντας στην πολυτέλεια του «Orient Express»

Το θρυλικό τρένο θα σφυρίξει το 2025

Το επανασχεδιασμένο τρένο θα εκκινήσει το 2025 και τα εσωτερικά των βαγονιών παρουσιάστηκαν στην έκθεση εικονικής πραγματικότητας «Orient Express Revelation» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τέχνης του Παρισιού (17-21 Οκτωβρίου). Η έκθεση θα ταξιδέψει στο Design Miami (30 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου).

Ταξιδεύοντας στην πολυτέλεια του «Orient Express»

Το Orient Express έμεινε γνωστό επειδή για δεκαετίες ήταν το βασικό μέσο μεταφοράς βασιλιάδων, πριγκίπων, πρωθυπουργών, αρχηγών Κρατών, μαζί με λαθρέμπορους, εγκληματίες, τυχοδιώκτες και πάσης φύσης τσαρλατάνους, που έψαχναν να βρουν τη δόξα και την περιπέτεια από την κοσμοπολίτικη Ευρώπη και το Παρίσι, στην Ανατολή και στην Κωνσταντινούπολη.

Το ιστορικό τρένο έκανε το δρομολόγιο Παρίσι – Κωνσταντινούπολη, στις αρχές του 1833, ενώ αργότερα, αύξησε τις διαδρομές του και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, φτάνοντας στο αποκορύφωμά του την περίοδο μεταξύ του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έπειτα, τη δεκαετία του 1970, ο Τζέιμς Σέργουντ, ιδρυτής του Belmond, αγόρασε τα βαγόνια σε μια δημοπρασία, με σκοπό να «αποκαταστήσει τη μεγαλοπρέπειά τους», κάτι το οποίο κατάφερε μέχρι το 1982.

Πλέον, ο Maxime d’Angeac υπόσχεται πως το 2025 η γαλλική πολυτέλεια θα ξαναμπεί στις… ράγες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus