Απομακρύνεται από την θέση να αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve o πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστικ, ενώ εκτιμά ότι το επιτόκιο-στόχος της Fed δεν χρειάζεται να αυξηθεί περισσότερο από μία ακόμη ποσοστιαία μονάδα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

«Εάν η οικονομία προχωρήσει όπως αναμένω, πιστεύω ότι θα δικαιολογηθεί η επιπρόσθετη σύσφιξη κατά 75 έως 100 μονάδες βάσης» τόνισε και πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι αυτό το επίπεδο του επιτοκίου πολιτικής θα είναι επαρκές για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σε εύλογο χρονικό ορίζοντα».

Διαβάστε επίσης: Κόλινς – Fed: Έχουμε μπροστά μας περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

Αυτό θα τοποθετούσε το επιτόκιο πολιτικής της Fed σε ένα εύρος μεταξύ 4,75 και 5%, ελαφρώς κάτω από το ανώτατο επιτόκιο που αναμένουν οι επενδυτές. Επί του παρόντος έχει οριστεί σε ένα εύρος μεταξύ 3,75% και 4%.

Η Fed στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, αφού έχει προσωρήσει σε αυξήσεις 75 μονάδων βάσης στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της, άποψη που υποστήριξε ο Μπόστικ.

Τι πρέπει να προσέξει η Fed

Ένα πράγμα από το οποίο θα πρέπει να προφυλαχθεί η Fed, είναι ο πειρασμός να μειώσει τα επιτόκια «πριν ο πληθωρισμός είναι σε καλό δρόμο για να πέσει στο στόχο της για 2%, ακόμη και αν η οικονομία “αποδυναμωθεί αισθητά”.» τόνισε το γεράκι της Fed.

«Θέλουμε το κοινό και οι αγορές να κατανοήσουν με σαφήνεια τους στόχους μας και το γεγονός ότι θα είμαστε αμετακίνητοι στην επιδίωξη να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας του 2%» κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή