Το Λουτράκι επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, στο πλαίσιο περιοδείας και επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Α’ Φάση του αντιπλημμυρικού έργου.

«Μέσα σε 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης» είπε ο υφυπουργός «βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την Α’ Φάση του έργου και έως τέλος του μήνα θα έχουμε τις δεσμευτικές προσφορές και για τη Β’ Φάση» και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα προχωράμε και με τα αντιπλημμυρικά έργα στο κομμάτι των παραχωρήσεων προκειμένου να έχουμε μία συνολική παρέμβαση».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Σχέδιο ανάπτυξης ύψους 5 δισ. ευρώ για την Πελοπόννησο

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στο πλήθος των έργων για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο.

Τα έργα που υλοποιούνται στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί «ένα συνολικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Πελοποννήσου για ανάπτυξη και ανθεκτικότητα».

Πρώτον γίνονται δυο παρεμβάσεις που αφορούν συνολικά την Πελοπόννησο και πρόκειται για «έργα οδικής ασφάλειας της τάξης των 65 εκατ. ευρώ που θα προκηρύξει η Περιφέρεια καθώς και τα αντιπλημμυρικά των παραχωρήσεων ύψους περίπου 60 εκατ. ευρώ».

Δεύτερον ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που υλοποιούνται. Όπως σημείωσε «ωριμάσαμε το σημαντικό οδικό έργο ΣΔΙΤ, Καλαμάτα – Ριζόμυλος  – Πύλος – Μεθώνη και τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα».

Ο κ. Καραγιάννης παρουσίασε στη συνέχεια τα έργα που υλοποιούνται είτε προωθούνται ανά περιοχή: «Στη Μεσσηνία, εκτός του οδικού έργου Σουληνάρι – Κορυφάσιο που εκτελούμε, ξεκινήσαμε και ήδη έχουν υποβληθεί προσφορές για το έργο της Παράκαμψης Γιάλοβας, ένα έργο με προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε και πρόσθεσε ότι «και το κομμάτι της νέας επέκτασης της Ολυμπίας Οδού, το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, προχωρά με στόχο να ολοκληρωθούν οι μελέτες εντός του 2023 και να υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου».

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη «ολοκληρώνουμε τις γεωτεχνικές έρευνες για τη Παράκαμψη Λαγκαδίων, και αναζητούμε το χρηματοδοτικό εργαλείο, ενώ παράλληλα προχωρήσαμε στο έργο αναβάθμισης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου στη Τρίπολη για το οποίο έχουμε ήδη προσωρινό ανάδοχο. Ακόμα, εκτελούμε το έργο αποκατάστασης ζημιών στο Αλιευτικό καταφύγιο Κιβερίου, στον χείμαρρο Ξομβριού, στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ανδρέα και στον λιμένα του Παράλιου Άστρους στην Αργολίδα».

Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στην Κορινθία και «το εμβληματικό έργο της αποκατάστασης της Διώρυγας, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Συνεχίζουμε και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τη καλοκαιρινή περίοδο ώστε να μην υπάρξει και πάλι κανένα ζήτημα».

Ο σιδηρόδρομος

Συνεχίζοντας με τον σιδηρόδρομο, ο κ. Καραγιάννης επισήμανε ότι «τον Ιούλιο του 2020 εγκαινιάσαμε τη Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή του τμήματος “Κιάτο – Ροδοδάφνη”, παραδίνοντας το έργο ως το Αίγιο, ενώ προχωράμε και εκείνο της ηλεκτροκίνησης του ίδιου τμήματος που υπογράψαμε πριν μερικές μέρες με προϋπολογισμό 83 εκατομμύρια ευρώ, ώστε μαζί με τις υπόλοιπες εργολαβίες που προχωράνε, ο σιδηρόδρομος να φτάσει επιτέλους ως τη Πάτρα».

Τα αντιπλημμυρικά έργα

«Στο Λουτράκι το έργο της Α’ Φάσης των αντιπλημμυρικών έργων υπεγράφη πριν από περίπου 3 μήνες, ενώ και τα έργα της Β΄ Φάσης προκηρύχθηκαν πριν από δύο εβδομάδες με προϋπολογισμό 23 εκατ. ευρώ» υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Υποδομών επισήμανε ότι «το Υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει τους διαγωνισμούς για τις μελέτες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου και για τα Έργα του Φράγματος Ασωπού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές