Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς το αμερικανικό δολάριο απώλεσε μέρος των κερδών και υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με τους επενδυτές να αναμένουν στοιχεία που θα σηματοδοτήσουν την επόμενη κίνηση της Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.771,60 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν άνοδο κατά 0,1% στα 1.783,70 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Κινείται πτωτικά σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από αστάθεια

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον κλάδο των υπηρεσιών των ΗΠΑ τρόμαξαν τους επενδυτές τη Δευτέρα και δημιούργησαν φόβους ότι η Fed θα μπορούσε να επιμείνει περισσότερο στην επιθετική  σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Ως εκ τούτου, ο χρυσός υποχώρησε από τα υψηλά 5μήνου και έκλεισε με απώλειες 1,6% και ενισχύθηκε το δολάριο. Στη σημερινή συνεδρίαση το αμερικανικό νόμισμα περιόρισε τα κέρδη του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό σε αγοραστές του εξωτερικού.

«Με τη Fed να συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, η κατεύθυνση των τιμών είναι πιθανό να καθοριστεί από το πώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει την πορεία για τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην CMC Markets, Μάικλ Χένσον.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο κατά 0,2%  και διαμορφώθηκε στα 22,2923 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή της πλατίνας υποχώρησε κατά 0,1%  στα 996,38 δολάρια και του παλλαδίου σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,8% στα 1.861,60 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης