Η ΑΔΑΕ παραμένει αρμόδια κατά το νόμο και το Σύνταγμα για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, διαμηνύει η Ανεξάρτητη Αρχή, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις πληροφορίες που μετέφερε το δημοσίευμα του Euractiv για παρεμπόδιση της έρευνας της Αρχής στην COSMOTE. Στην εν λόγω έρευνα διαπιστώθηκε η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου, δίνοντας νέα διάσταση στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Euractiv για υποκλοπές: Παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα Κύρτσου και Τέλλογλου – Τι λέει η ΑΔΑΕ

Τι λένε COSMOTE και Εισαγγελία Αρείου Πάγου

Η COSMOTE σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται.»

Διαβάστε επίσης: COSMOTE για δημοσίευμα Euractiv: Δεν παρεμποδίσαμε το έργο της ΑΔΑΕ

Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαψεύδει ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρεμπόδισε την έρευνα.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου έχει ως εξής:

«Είναι αυτονόητο ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών συνεχίζει και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (5002/22) την από το Σύνταγμα (άρθρο 19§2) και τον εκτελεστικό αυτού νόμο (3115/03) επιτασσόμενη ελεγκτική της αρμοδιότητα, σε σχέση με την διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ως οφείλει.

»Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος.

»Προς εκτέλεση δε της  δικαιοκρατικής της αποστολής συνεργάζεται, όπως εξ άλλου όλα τα πολιτειακά όργανα οφείλουν να πράττουν, με κάθε συναρμόδιο φορέα.

Χρήστος Ράμμος, Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.»

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.