Νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και εταιρείες να προχωρούν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους προς δημόσιους φορείς προωθεί το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αλλαγές οδηγήσουν σε απαλλαγή από τα τέλη καθυστέρησης πληρωμών που προκύπτουν από απλήρωτους φορολογικούς λογαριασμούς, χρέη κοινωνικής ασφάλισης και άλλες υποχρεώσεις, δήλωσε ο Ερντογάν μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ερντογάν προς Σουηδία: Μην περιμένετε την υποστήριξή μας για το ΝΑΤΟ μετά το κάψιμο του Κορανίου

Θα επιτρέψει επίσης σε ιδιώτες και εταιρείες να πληρώνουν τα ανεξόφλητα χρέη σε δόσεις μετά από αναδιάρθρωση με συγκεκριμένο ποσοστό, πρόσθεσε.

«Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο νόμου που θα αναδιαρθρώνει τις δημόσιες απαιτήσεις οργανισμών όπως οι εφορίες, τα τελωνεία, ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης, οι δήμοι», δήλωσε ο Ερντογάν.

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς ο Τούρκος πρόεδρος αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση τις εικοσαετούς διακυβέρνησής του, τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αυξήσει τις δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατομμύρια ανθρώπους και των σημαντικών αυξήσεων του κατώτατου μισθού και των συντάξεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο, δήλωσε ο Ερντογάν.

Την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει ένα ευρύ πακέτο αναδιάρθρωσης στους πολίτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης