Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (Γραμμή 1 του Μετρό).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, η στάση εργασίας θα γίνει μεταξύ 12:00- 15:00, λόγω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου της.

Το μετρό… ξεμένει από χάρτινα εισιτήρια – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Απεργία στα πλοία

Υπενθυμίζεται πως σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στις 8 και 9 Φλεβάρη, προχωρούν οι ναυτεργάτες όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις τεσσάρων σωματείων, με κύριο αίτημα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Ειδικότερα σε κοινή ανακοίνωση τους τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν. αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί 48ωρη Προειδοποιητική Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στις 8 και 9 Φλεβάρη.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η απόφαση ελήφθη στις 20 Γενάρη στο Τακτικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Στο ίδιο συμβούλιο αποφασίστηκε και η έναρξη των διαδικασιών για την τροποποίηση του καταστατικού της ομοσπονδίας.

Επίσης ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από την οποία προκύπτει ότι υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι 35 αντιπρόσωποι των σωματείων ΠΕΝΕΝ – ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ στο Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ ενώ οι υπόλοιποι 33 απείχαν.

Επίσης καταψηφίστηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης, με 35 ψήφους ενώ υπέρ ψήφισαν 33. Απείχαν από το Τακτικό Συμβούλιο οι 9 αντιπρόσωποι του σωματείου Θαλαμηπόλων και ενημέρωσαν με σχετικό έγγραφο τους. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που καταψηφίζεται ο απολογισμός – προγραμματισμός της Διοίκησης της ΠΝΟ, επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων — Θαλαμηπόλων Ε.Ν. δεν συμμετείχε στις εργασίες του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ διαμαρτυρόμενη για το πως η ΠΝΟ χειρίστηκε την καταβολή οφειλών ημερησίων δρομολογίων πλοίων των γραμμών της Κρήτης αλλά και άλλων πλοίων που δραστηριοποιούνται σε άλλες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα