Να μειώσουν τις τιμές στα συσκευασμένα τρόφιμα κάλεσε ο κολοσσός των τροφίμων Whole Foods.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η εταιρεία που ανήκει στην Amazon ζήτησε από προμηθευτές της να μειώσουν τις τιμές της για να μπορέσει να μειώσει τις δικές της τιμές, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους τον Δεκέμβριο.

Οι τιμές των ειδών παντοπωλείου στην Whole Foods αυξήθηκαν τον περασμένο χρόνο καθώς ο πληθωρισμός ανέβηκε. Οι προμήθειες που αγοράζονται από τα παντοπωλεία μπορεί να αυξηθούν λόγω ορισμένων παραγόντων, όπως η αύξηση του κόστους καυσίμων, ζωοτροφών και μεταφοράς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, η Senior Vice President of Merchandising Alyssa Vescio υποστήριξε ότι οι προμηθευτές έπρεπε να μειώσουν το κόστος τους, ώστε η Whole Foods να μπορεί να δελεάσει τους πελάτες και να εξετάσουν άλλες επιλογές, δεδομένων των αυξήσεων των τιμών τον τελευταίο χρόνο.

Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού

Η Vescio είπε ότι οι πελάτες της Whole Foods «ζυγίζουν τις επιπτώσεις της πληθωριστικής πίεσης στις αγοραστικές τους επιλογές».

Τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνουν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται στις Η.Π.Α.

Ωστόσο, ακόμη και με τον πληθωρισμό να «πέφτει», οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να ανεβαίνουν, αυξανόμενες κατά 11,8% τον Δεκέμβριο από πέρυσι σε σύγκριση με 12% τον Νοέμβριο και 12,4% τον Οκτώβριο.

Αυτό δείχνει μια πτώση, αλλά η συνολική αύξηση των τιμών για τα είδη παντοπωλείου ήταν μεγαλύτερη από τον γενικό ρυθμό πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,5% τον Δεκέμβριο.

Ένας εκπρόσωπος της Whole Foods είπε στην WSJ ότι η εταιρεία εργάστηκε τον περασμένο χρόνο για να απορροφήσει το αυξανόμενο κόστος με μεθόδους όπως η προώθηση προσφορών και η συνεργασία με προμηθευτές σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του πληθωριστικού κόστους στους πελάτες.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει μειώσει τις τιμές σε ορισμένα είδη , συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, του ψωμιού και του ανθρακούχου νερού, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών τους είναι χαμηλότερος από τους μέσους όρους του κλάδου και ότι η εταιρεία δεσμεύεται στο ότι οι τιμές των καταστημάτων αντικατοπτρίζουν την «χαλάρωση» του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ