Θα αναστείλει τις καταθέσεις και αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance στο CNBC. «Οι πελάτες που επηρεάζονται ενημερώνονται άμεσα». Η εταιρεία ανέφερε ότι « αφορά το 0,01% των μηνιαίως ενεργών χρηστών» και πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Binance: Διακίνησε 346 εκατ. δολάρια για το Bitzlato, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η Binance US, η μονάδα της εταιρείας που βρίσκεται υπο την εποπτεία του Δικτύου Καταπολέμησης Χρηματοοικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σε ένα tweet ότι δεν επηρεάζεται από την αναστολή. Έτσι, η κίνηση ισχύει μόνο για τους πελάτες εκτός ΗΠΑ που μεταφέρουν χρήματα σε ή από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση, υπήρξε μια απότομη αύξηση των εκροών από τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια της Binance, καθώς εκατομμύρια σταθερά νομίσματα σε δολάρια, όπως το tether και USDC κατέληξαν σε αντίπαλα ανταλλακτήρια ή μεμονωμένα πορτοφόλια, σύμφωνα με στοιχεία της Arkham Intelligence.

crypto currency Litecoin,Silver Bitcoin,Ethereum and blank mobile screen on dollar banknote on black table,Virtual digital money.mock up screen for display design

Η καθαρή εκροή δολαρίων από το Binance ξεπέρασε τα 172 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τα στοιχεία της DefiLlama. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσό για μια εταιρεία που κατέχει περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας 42,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Arkham.

«Εξακολουθούμε να είμαστε συντριπτικά θετικοί στις καθαρές καταθέσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Οι εκροές πάντα αυξάνονται όταν οι τιμές αρχίζουν να εξομαλύνονται μετά από μια ανοδική μεταβολή της αγοράς, όπως είδαμε την περασμένη εβδομάδα, καθώς ορισμένοι χρήστες αποκομίζουν τα κέρδη τους».  Το Bitcoin έχει σημειώσει αύξηση που ξεπέρασε 38% τον Ιανουάριο, τον καλύτερο μήνα για το δημοφιλές κρυπτόνομισμα από τον Οκτώβριο του 2021.

Το κουπόνι ανταλλαγής της Binance, BNB, δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την είδηση και διατηρήθηκε σταθερά γύρω στα 328 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto