Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνουν αυτήν την ώρα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι τελικά δεν μπορούν να απορροφήσουν τις πιέσεις από τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό, με πολλούς επενδυτές να διαφοροποιούνται με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,85% στις 33.954 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,72% στις 4.107 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,67% στις 11.812 μονάδες.

Πληθωρισμός ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις

Ο ΔΚΤ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Ιανουάριο, ενώ κατέγραψε σε ετήσια αύξηση 6,4%. Αυτό ήταν ελαφρώς υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση 0,4% και 6,2%, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones. Ωστόσο, όπως σχολίασε η JP Morgan, το μέγεθος ήταν καλύτερο από τους χειρότερους φόβους για ετήσια αύξηση 6,5% ή μεγαλύτερη, μια επιτάχυνση του πληθωρισμού που θα προκαλούσε πτώση του S&P 500 κατά 2,5%.

Έτσι, η Wall Street προσπαθεί τώρα να αποκωδικοποιήσει την επίδραση που θα έχουν τα στοιχεία στην πολιτική της Fed, αφού έδειξαν ότι οι αυξήσεις των τιμών δεν έχουν αποκλιμακωθεί όσο θα ήθελε η κεντρική τράπεζα. Και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, ασκώντας πίεση στις μετοχές.

“Εάν συνεχιστούν αυτές οι πληθωριστικές πιέσεις, η αγορά είναι πιθανό να αναιρέσει πολλά από τα κέρδη που έχει επιτύχει τους τελευταίους τέσσερις μήνες”, έγραψε ο Jonathan Golub της Credit Suisse.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Palantir σημειώνουν άνοδο 18%, αφού ανακοίνωσε ότι σημείωσε κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο, τα πρώτα κέρδη GAAP στην ιστορία της εταιρείας. Τα έσοδα της Palantir ήταν επίσης ισχυρότερα από τα αναμενόμενα.

Από την άλλη, οι μετοχές της μητρικής της Burger King, Restaurant Brands, υποχωρούν κατά 3% μετά την ανακοίνωση κερδών ανά μετοχή 72 σεντς για το τέταρτο τρίμηνο, δύο σεντς κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η Restaurant Brands ανακοίνωσε επίσης ότι ο Joshua Kobza θα γίνει διευθύνων σύμβουλος την 1η Μαρτίου.

Σε ένα τέτοιο θολό τοπίο μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο Stephen Suttmeier της Bank of America δήλωσε ότι η ευρύτερη εικόνα της αγοράς ταιριάζει με αυτή που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια προηγούμενων bull market. “Θεωρούμε τις περιόδους 1950-1966, 1980-2000 και 2013-σήμερα ως κοσμικές αγορές ταύρων για τον S&P 500.

Κάθε μία από αυτές τις αγορές ταύρων είχε σημαντικά χαμηλά 7 ετών: 1957, 1987 και 2020”, δήλωσε ο τεχνικός αναλυτής της τράπεζας. “Τα χαμηλά του 1960 και του 1990 σημειώθηκαν ακριβώς 36 μήνες μετά τα χαμηλά του 1957 και του 1987, αντίστοιχα. Το χαμηλό του Οκτωβρίου 2022 ήταν 31 μήνες μετά το χαμηλό του Μαρτίου 2020”. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο άνω του 15% από την επίτευξη του χαμηλού κλεισίματος στις 12 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street