Η Binance, η εταιρεία που διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια  κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, είχε καταστρώσει ένα σχέδιο προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε δίωξη από τις αρχές των ΗΠΑ το 2019 όταν συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οποιαδήποτε μήνυση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν προειδοποιήσει ότι θα περάσουν από το μικροσκόπιο τις υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, θα ήταν σαν «πυρηνική έκρηξη» για τη Binance και τα στελέχη της, σύμφωνα με τη WSJ, η οποία επικαλείται την προειδοποίηση ενός στελέχους της Binance προς τους συναδέλφους σε ιδιωτική συνομιλία το 2019.

Binance: Μην πυροβολείτε τα crypto, ρυθμίστε τα

Το δημοσίευμα βασίζεται σε μηνύματα και έγγραφα από το 2018 έως το 2020 τα οποία τέθηκαν στη διάθεση της εφημερίδας καθώς και σε συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους.

Η Binance, με έτος ίδρυσης το 2017 και η Binance US με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο διατηρούν πιο στενές σχέσεις από ό,τι έχουν δηλώσει οι εταιρείες, μοιράζονταν προσωπικό και οικονομικούς πόρους και χρησιμοποιούσαν από κοινού ένα νομικό πρόσωπο που αγόραζε και πουλούσε κρυπτονομίσματα.

Η πλατφόρμα binance.com λειτουργούσε κυρίως από κόμβους στην Κίνα και την Ιαπωνία, ωστόσο το ένα πέμπτο των πελατών της είχαν έδρα στις ΗΠΑ.

Οι προγραμματιστές της Binance στην Κίνα διατήρησαν τον λογισμικό κώδικα που υποστήριζε τα ψηφιακά πορτοφόλια των χρηστών της Binance.US, παρέχοντας δυνητικά πρόσβαση στη Binance στα δεδομένα πελατών των ΗΠΑ.

Από το 2020, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνούν τη σχέση της Binance με την Binance US, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο κλήσεις και άτομα με γνώση επί του θέματος. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ καταλήξουν ότι η Binance έχει τον έλεγχο της αμερικανικής εταιρείας, θα μπορούσαν να απαιτήσουν τη δικαιοδοσία για την εποπτεία ολόκληρης της επιχείρησης της Binance.

Η Binance βρίσκεται υπό έντονο έλεγχο καθώς τρεις γερουσιαστές των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ζήτησαν από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και τη  Binance.US πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς και τις οικονομικές τους καταστάσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η Binance US ιδρύθηκε ως de facto θυγατρική το 2019 για να στρέψει  τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ μακριά από την πλατφόρμα Binance.com.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News