H SVB Financial, μητρική της επίμαχης Silicon Valley Bank, που κατέρρευσε για δεύτερη μέρα την Παρασκευή και επιβάρυνε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα, φέρεται να  βρίσκεται σε συζητήσεις για να βγει προς πώληση, σύμφωνα με το CNBC.

Οι προσπάθειες της τράπεζας να αντλήσει κεφάλαια φέρεται να απέτυχαν και η τράπεζα έχει προσλάβει συμβούλους για να διερευνήσει μια πιθανή πώληση, καθώς μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμφανίζονται ως «μνηστήρες».

Τραπεζικό sell-off στην Ευρώπη: «Μια καταιγίδα στο φλιτζάνι του τσαγιού»

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν πάνω από 60% την Πέμπτη, αφού η SVB ανακοίνωσε ένα σχέδιο για άντληση κεφαλαίου άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ σήμερα καταγράφηκε υποχώρηση επιπλέον 60% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον, οι φόβοι για ύφεση και η επιβράδυνση της αγοράς για αρχικές δημόσιες προσφορές έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τις εταιρείες που βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξη να συγκεντρώσουν περισσότερα μετρητά. Αυτό προφανώς οδήγησε τις εταιρείες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες όπως η SVB.

Αναλυτές της Wall Street δήλωσαν την Πέμπτη και την Παρασκευή ότι τα προβλήματα στην SVB φαινόταν απίθανο να επεκταθούν ευρέως σε όλο το τραπεζικό σύστημα. Η Morgan Stanley είπε σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες ότι τα ζητήματα της SVB ήταν «εξαιρετικά ιδιότυπα».

Επίσης την Τετάρτη, η SVB ανακοίνωσε ότι πούλησε τίτλους αξίας 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να συγκεντρώσει μετρητά και να επανατοποθετήσει τον ισολογισμό της σε περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε αυξανόμενα επιτόκια. Η SVB υπολόγισε ζημία 1,8 δισ. δολαρίων από αυτή την πώληση.

«Παραμείνετε ήρεμοι»

Στο μεταξύ, κατά την πρωινή τηλεδιάσκεψη, ο CEO του Ομίλου προέτρεψε τους πελάτες της Silicon Valley Bank να «παραμείνουν ήρεμοι» εν μέσω ανησυχιών για την οικονομική θέση της τράπεζας, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ο Μπέκερ πραγματοποίησε τη συνομιλία διάρκειας περίπου 10 λεπτών με τους επενδυτές περίπου στις 11:30 π.μ. ώρα Σαν Φρανσίσκο. Ζήτησε από τους πελάτες της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων, να υποστηρίξουν την τράπεζα με τον τρόπο που το ίδιο το ίδρυμα υποστήριξε τους πελάτες του τα τελευταία 40 χρόνια, είπε το άτομο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή