Η αλματώδης ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού προσελκύει πλέον κεφάλαια από κάθε γωνιά της γης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αλυσίδες τρίτων χωρών επιλέγουν να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά από την Ελλάδα.

Ξενοδοχεία: Πληθωρισμός επενδύσεων στο κέντρο της Αθήνας [Γραφήματα]

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ταϊλανδέζικη αλυσίδα ξενοδοχείων Dusit Hotels and Resorts, η οποία αφού έκανε «κράτηση» στη Γλυφάδα σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ευρώπη.

Στη Γλυφάδα η Dusit Hotels and Resorts συνεργάζεται με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Emad El Hazek, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο που στεγάζεται το νέο πεντάστερο Dusit Suites Athens.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αγοράσει το ακίνητο όπου θα φιλοξενηθεί το επόμενο ξενοδοχείο με το σήμα της Dusit, το οποίο αυτή τη φορά θα φέρει το brand Devarana, βάζοντας παράλληλα στο επενδυτικό του στόχαστρο τη Μύκονο, όπου και φιλοδοξεί να αναπτύξει το τρίτο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του.

Dusit Suites Athens

Το νέο Dusit Suites Athens υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στον Απρίλιο. Διαθέτει 36 πολυτελείς σουίτες, με εμβαδόν από 33 τ.μ. έως 65 τ.μ., εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, spa και σάουνα, καθώς και χώρους εστίασης. Σε αυτό, μάλιστα, θα φιλοξενείται το DAO restaurant, ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και γεύσεις από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Κίνα, και το O live, με  πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Η επένδυση, η οποία μαζί με την αγορά του ακινήτου υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, αποτελεί επί της ουσίας την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου John’s Hotel, που άνοιξε τις πύλες του το 1980 και έχει συνδέσει το όνομά του με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ. Για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελούσε την… έδρα της Εθνικής μπάσκετ από το 1987 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας και μετά. Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2012 λόγω της οικονομικής κρίσης.

Dusit Hotels and Resorts

Η ταϊλανδέζικη αλυσίδα Dusit Hotels and Resorts δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, και στα σχέδια της είναι η περαιτέρω επέκταση της. Το 2023 θα εγκαινιάσει συνολικά 14 ξενοδοχεία και resorts, δυναμικότητας σχεδόν 1.700 δωματίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ακινήτων της σε όλο τον κόσμο σε 62. Η περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου αποτυπώματος της περιλαμβάνει στρατηγικά ανοίγματα, εκτός από την Ελλάδα, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Κένυα, στο Νεπάλ και στην Ταϊλάνδη.

Ο όμιλος Dusit International, ιδρύθηκε το 1948. Έχει έδρα την Ταϊλάνδη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μπανγκόνγκ, Ελέγχει 300 ξεχωριστά ξενοδοχεία, resorts και τουριστικές βίλες σε 3 ηπείρους σε όλο τον κόσμο (Ασία, Αφρική και Αμερική). Η εταιρεία έχει λανσάρει και διαχειρίζεται 6 brands, όλα πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει παρουσία σε Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ιαπωνία, Κένυα, Σιγκαπούρη, Κατάρ, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μαλδίβες, Ομάν, Νεπάλ, Μπουτάν και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%