Ζήτημα λίγων 24ώρων είναι το κλείσιμο της μεγάλης επιχειρηματικής συμφωνίας ανάμεσα στην Intrakat και την Ελλάκτωρ για την Ακτωρ.

Οπως έκαναν χθες γνωστό αρμόδιες πηγές, το διοικητικό συμβούλιο της Intrakat εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Εξάρχου προκειμένου να υπογράψει με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ τη συμφωνία εξαγοράς της θυγατρικής της, Ακτωρ.

Mega deal στις κατασκευές: Στα χέρια της Intrakat η Άκτωρ

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων οι δύο όμιλοι είναι ένα βήμα πριν να καταλήξουν στην οριστική συμφωνία έναντι τιμήματος της τάξης των 220 εκατ. ευρώ. Εφόσον κλείσει το deal τότε η αγορά των κατασκευών θα οδηγηθεί σε περαιτέρω συγκέντρωση. Δημιουργείται ένας δεύτερος κατασκευαστικός πόλος με τις εταιρείες του, Intrakat και Ακτωρ να συγκεντρώνουν ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπων έργων της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Πηγές διευκρινίζουν επίσης ότι οι συζητήσεις των μετόχων των δύο ομίλων δεν αφορούν στο κομμάτι των παραχωρήσεων της Ακτωρ, ενώ το ενδιαφέρον στην περίπτωση που κλειδώσει το deal είναι ότι η Ελλάκτωρ θα μείνει χωρίς κατασκευαστικό αντικείμενο.

Από την άλλη μεριά η απόκτηση της Ακτωρ Κατασκευές, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανακοινώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Intrakat Αλέξανδρου Εξάρχου μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ πως μέρος των κεφαλαίων θα διατεθούν για εξαγορές όπως επίσης και τις προθέσεις των μετόχων της κατασκευαστικής να χτίσουν έναν ισχυρό όμιλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το προσφερόμενο τίμημα των 220 εκατ. ευρώ, λένε πληροφορίες, συνίσταται τόσο στην καταβολή μετρητών όσο και στην ανάληψη του δανεισμού της θυγατρικής της Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές