Για κινδύνους όπως η «διασυνοριακή διαρροή δεδομένων» από την χρήση ΑΙ πλατφορμών όπως το ChatGPT προειδοποίησε τη Δευτέρα η ένωση της βιομηχανίας πληρωμών και εκκαθάρισης της Κίνας.

Chat GPT: Ομοβροντία προειδοποιήσεων για τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη

«Το προσωπικό της βιομηχανίας πληρωμών πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους και τους κανόνες όταν χρησιμοποιεί εργαλεία όπως το ChatGPT και δεν πρέπει να ανεβάζει εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονται με τη χώρα και τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία», ανέφερε η Ένωση Πληρωμών & Εκκαθάρισης της Κίνας σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Η ένωση διοικείται από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η OpenAI δεν έχει επιτρέψει την πρόσβαση στο chatbot της από χρήστες στην Κίνα, ωστόσο οι πολίτες της ασιατικής υπερδύναμης εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για την εν λόγω πλατφόρμα, με τις εταιρείες να σπεύδουν να ενσωματώσουν την τεχνολογία στα προϊόντα τους και να λανσάρουν ανταγωνιστικές λύσεις.

Ενώ οι κάτοικοι της Κίνας δεν μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμούς OpenAI, τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα και οι ξένοι τηλεφωνικοί αριθμοί βοηθούν ορισμένους να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς για να έχουν πρόσβαση στο chatbox.

Απαγορεύσεις και περιορισμοί

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία απαγόρευσε προσωρινά το ChatGPT και ξεκίνησε έρευνα για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν επίσης κατά πόσον χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα.

Ο ενθουσιασμός στην Κίνα για το chatbot έχει συμβάλει στην ενίσχυση ενός ράλι στις μετοχές τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών (TMT), με τους αναλυτές να προειδοποιούν για κινδύνους φούσκας.

Η Economic Daily, ένα κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, σε σχόλιο τη Δευτέρα προέτρεπε τις ρυθμιστικές αρχές να εντείνουν την εποπτεία και να πατάξουν την κερδοσκοπία στον τομέα.

Οι κινεζικές μετοχές του εξοπλισμού υπολογιστών, μέσων ενημέρωσης και επικοινωνιών σημείωσαν πτώση μεταξύ 3,4% και 5,6% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή