Στην αποκάλυψη ότι στις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες δεν υπήρχαν τα αποτυπώματά της προχώρησε ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους από το Βέλγιο.

«Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί. Απλά σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και της ανάκρισης και γι’ αυτό δεν κάνουμε διαρροές» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

La Repubblica: Η πρώτη δήλωση της Καϊλή για την αποφυλάκισή της

«Αυτό που θα ήθελα όλοι να κρατήσετε είναι ότι στο σημείο που υπάρχει αδυναμία στην υπόθεση είναι στα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον σύζυγό της, τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα. Στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή. Και καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό αποδεικτικό μέσο και υπάρχουν και άλλες αποδείξεις» υπογράμμισε.

«Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα. Το όνειρο που έχει είναι πότε θα έρθει η στιγμή που θα ακουστεί ότι είναι αθώα. Γιατί μόνο τότε θα επιστρέψει στην πατρίδα της για να μπορέσει να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την τιμούν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί, δεν πρόκειται ποτέ να επιστέψει στην Ελλάδα« τόνισε για την Εύα Καϊλή ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα βγει από τη φυλακή, είπε: «Πιστεύω θα γίνει προσπάθεια να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ακόμα δεν μπορώ να σας πω αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το βραχιολάκι».

«Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι» – Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή, εκ των βασικών κατηγορουμένων για το Qatargate, στην πρώτη της δήλωση μετά την είδηση ότι θα βρεθεί εκτός φυλακής, δήλώσε«ανυπόμονη» μέχρι να βρεθεί το «βραχιολάκι» προσθέτοντας ότι την πρώτη ημέρα μετά από την πολύμηνη φυλάκισή της, θέλει να την περάσει στο σπίτι με την κόρη της.

«Περιμένω εναγωνίως το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου» είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή που μεταφέρει η La Repubblica.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους