Στο σπίτι της στις Βρυξέλλες με «βραχιολάκι» βρίσκεται πλέον η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο Qatargate, Εύα Καϊλή. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), μια μαύρη Mercedes μετέφερε την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο από τις φυλακές του Χάρεν στο σπίτι της, στο κέντρο των Βρυξελλών.

Η Εύα Καϊλή ήταν χαμογελαστή αφού επέστρεφε μετά από τέσσερις μήνες στο διαμέρισμά της και δήλωσε στους δημοσιογράφους από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ που την ανέμεναν ότι: «Με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου».

Αυτός θα είναι ο μισθός της Εύας Καϊλή όταν αποφυλακιστεί

Η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή

Μια σειρά από διεθνή ΜΜΕ με άρθρα τους αναφέρονται στην αποφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, ενώ το Reuters κάλυψε με live σύνδεση την αποφυλάκισή της.

Το Politico περιγράφει τις στιγμές μετά την αποφυλάκιση της ευρωβουλευτή, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας της Αλέξανδρος Καϊλής, που είχε συλληφθεί με μια βαλίτσα γεμάτη με χρήματα για την οποία του είχε τηλεφωνήσει η κόρη του, εθεάθη στο μπαλκόνι του διαμερίσματος να καπνίζει στον ήλιο, πίνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα.

Προηγήθηκαν οι αποφυλακίσεις των «3»

Να σημειώσουμε ότι η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους τέσσερις μέχρι τώρα κατηγορούμενους για το διαβόητο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε το Ευρωκοινοβούλιο που αποφυλακίστηκε με όρους.

Προηγήθηκαν οι αποφυλακίσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μάρκ Ταραμπέλα και του καθ’ ομολογία εμπλεκόμενου στο Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής αποφυλακίστηκε από το Σεν-Ζιλ τη Μεγάλη Πέμπτη, επίσης με «βραχιολάκι».

Τα επόμενα βήματα για την Εύα Καϊλή

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος που βρισκόταν μέσα στη μαύρη Mercedes στο πλάι της πελάτισσάς του.

Ο ίδιος είχε μιλήσει χθες και για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η Εύα Καϊλή, η οποία θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Ο πρώτος περιορισμός για την Εύα Καϊλή είναι ότι δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate. Η ίδια θα μένει στο σπίτι της στο κέντρο των Βρυξελλών μαζί με την κόρη της, ενώ σε άλλο διαμέρισμα θα βρίσκεται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η ευρωβουλευτής θα μπορεί να έχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόρτζι, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται από τις αρχές. Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι αυτό ήταν επιθυμία και της ίδιας, καθώς δεν θέλει να έχει πλέον σχέσεις με τον Ιταλό σύντροφό της.

Η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το «βραχιολάκι» και να μη μετακινείται από το διαμέρισμά της.

Από εκεί μπορεί να βγει για να πάει στο δικαστήριο, σε γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και πάντα σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου.

Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή να δέχεται επισκέψεις. Αυτό θα διευκρινιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τις βελγικές αρχές.

Θυμίζουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εξόδου της από το Βέλγιο, ενώ της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Το επιχείρημα για τα δακτυλικά αποτυπώματα

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε για τα χρήματα ή δεν τα είχε δει.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα συνεχίσει την προσπάθεια της για να αποδείξει την αθωότητά της και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, δεν προτίθεται να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

«Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν, με τα καινούρια που θα έχουμε, τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε για τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της ευρωβουλευτή ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «στις δεσμίδες, όλες οι οποίες υπήρχαν – αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή».

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, «υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», ενώ ο ο δικηγόρος τόνισε ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα