Συνεχίστηκε το 2022 η ανοδική πορεία των πωλήσεων και στις τρεις χώρες που δραστηριοποιείται η As Company, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Η αύξηση διαμορφώθηκε στο 26,27% και η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο του παιδικού παιχνιδιού οδήγησε σε ιστορικά υψηλότερες πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν κατά το 2022 σε 28,7 εκατ. ευρώ.

AS Company – Ανοδικά τζίρος και κέρδη στο 9μηνο – Ποια η επίδραση της κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα

Τα EBIDTA του ομίλου ανήλθαν στα 4,659 εκατ ευρώ έναντι  3,882 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2021. Από την εταιρεία επισημαίνεται η μείωση του ποσοστού μεικτού κέρδους, εξαιτίας της αρνητικής επίπτωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε  3,284 εκατ. ευρώ, έναντι 3,977 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου, σημειώνοντας πτώση 17,43%, η οποία οφείλεται στη επίδραση της αρνητικής αποτίμησης των χρεογράφων που κατέχει η εταιρεία. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,594 εκατ. ευρώ, έναντι 3,184 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα καταγράφοντας μείωση 18,53%.

Οι θυγατρικές του ομίλου παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, τόσο σε επίπεδο αύξησης πωλήσεων κατά 25,25%, όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία κατά 13,88%.

Συνοπτικά Ετήσια Ενοποιημένα Οικονομικά Στοιχεία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος συνεχίζει τις ενέργειες οργανωτικής και ψηφιακής αναδιάρθρωσής του, δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ψηφιακό αποτύπωμα σε όλες τις δραστηριότητές του. Η στρατηγική του ομίλου επικεντρώνεται στο να παρέχει τα αναγκαία ψηφιακά εργαλεία στους πελάτες του και τους καταναλωτές, με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Η διοίκηση της εταιρείας, αντιλαμβανόμενη τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο γρήγορα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση του εμπορίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεις κλπ., έκρινε ότι είναι απαραίτητη η εξισορρόπηση των προοπτικών και των κινδύνων της εταιρείας, με την μελλοντική δραστηριοποίησή της στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην απόκτηση εκτάσεων γης στην περιοχή Ελούντας Λασιθίου Κρήτης. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 2,262 εκατ. ευρώ.

Η θωράκιση της ρευστότητας, η επίτευξη κερδοφόρων αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής ανταγωνιστικής θέσης αποτελούν βασικές επιδιώξεις της διοίκησης για τη χρήση 2023.. Η προτεινόμενη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2022 αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρίας https://ir.ascompany.gr και σε αυτή του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα