Μπορεί να του αποδίδεται ο τίτλος του «θρύλου» των επενδύσεων, να έχει στο ενεργητικό του ένα από τα καλύτερα επενδυτικά ρεκόρ, όμως, ακόμη και αυτός, ο «μέγας» Πίτερ Λιντς μετανιώνει για κάποιες επενδύσεις που δεν έκανε. Και δεν είναι άλλες από τοποθετήσεις σε κάποιους από τους τεχνολογικούς κολοσσούς τα τελευταία χρόνια.

Γουόρεν Μπάφετ: Ανησυχώ για πολλά πράγματα, όχι για την Berkshire Hathaway

Ο πρώην διαχειριστής κεφαλαίων της Fidelity Magellan αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC ότι λυπάται που έχασε το τρένο της αλματώδους ανάπτυξης της Apple.

«Πόσο χαζός ήμουν»

Κάνοντας αυτοκριτική, είπε χαρακτηριστικά: «Για την Apple δεν ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς. Δηλαδή, πόσο χαζός ήμουν;» και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι στον τεχνολογικό κολοσσό. «Δεν είναι καμιά περίπλοκη εταιρεία», είπε.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι θυμάται πως όταν είχε αγοράσει η κόρη του ένα iPod προς 250 δολάρια πίστευε ήδη πως η Apple είχε υψηλό περιθώριο κέρδους σε αυτό. Ωστόσο, δεν έκανε την κίνηση να αγοράσει μετοχές.

Για τον «μάντη της Όμαχα»

Ο 79 ετών αντιπρόεδρος της Fidelity Management & Research, αναγνώρισε… γενναιόδωρα ότι ο Γουόρεν Μπάφετ ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να διακρίνει εγκαίρως και να αξιοποιήσει τις προοπτικές της Apple.

Ο «μάντης της Όμαχα», όπως είναι το προσωνύμιό του στην «πιάτσα» των επενδυτών, απέφευγε για δεκαετίες τις μετοχές τεχνολογίας, θεωρώντας ότι ήταν εκτός του γνωστικού του πεδίου. Κάτω, όμως, από την προτροπή των συνεργατών του επένδυσε στην Apple το 2016 και την έκανε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιό του, αποφέροντάς του περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα μόνο χρόνια.

Μια δεύτερη εταιρεία για την οποία μετανιώνει που δεν αξιοποίησε επενδυτικά ο Λιντς είναι ο κολοσσός των ημιαγωγών, Nvidia

Who is who

Για την ιστορία, ο Λιντς έφτιαξε το όνομα και τη ζηλευτή καριέρα του διαχειριζόμενος το Fidelity’s Magellan Fund από το 1977 έως το 1990. Υπό τη 13ετή διαχείρισή του, το αμοιβαίο κεφάλαιο κέρδισε ετήσια απόδοση 29,2%, υπερδιπλασιάζοντας σταθερά την απόδοση του στον S&P 500, ενώ αύξησε τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της Magellan από 20 εκατομμύρια δολάρια σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή