Aύξηση των κερδών της, ανακοίνωσε η Ferrari την Πέμπτη, καθώς οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν από τα νέα μοντέλα και τις αγορές της Αμερικής και της Κίνας, σύμφωνα με τους Financial Times.

Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 297 εκατ. ευρώ το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 239 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, αφού οι παραδόσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10%, στα 3.567 ,ενώ παράλληλα αυξήθηκε η μέση τιμή πώλησης.

Volkswagen: «Βουτιά» 31% στα κέρδη α΄ τριμήνου, υστέρηση στα ηλεκτρικά οχήματα

Με «όπλο» την αγορά της Αμερικής

Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 46%, ενώ αυτές στην ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 39%. Στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη περιφέρειά της, μειώθηκαν κατά 12%.

Eπιπλέον, εταιρεία άνοιξε ξανά το βιβλίο παραγγελιών για το Purosangue, το πρώτο της τετρακίνητο μοντέλο.

Το περιστατικό του Μαρτίου

Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο η Ferrari δέχθηκε ένα πλήγμα στο γόητρό της (αν θα πληγούν και οι πωλήσεις θα φανεί το επόμενο τρίμηνο), καθώς επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών. Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκε πόσοι πελάτες επηρεάζονται από την παραβίαση, πώς ή πότε έγινε η κυβερνοεπίθεση.

Με βάση την έρευνά της, η Ferrari είπε ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες πληρωμής ή στοιχεία για αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί ή παραγγέλθηκαν, αν και δεν είναι σαφές εάν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει την τεχνική ικανότητα να ανιχνεύσει τη διείσδυση σε δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή