Την αγορά τουλάχιστον 150 Boeing, σχεδιάζει η Ryanair, σύμφωνα με το CNBC.

Είναι η μεγαλύτερη παραγγελία του αερομεταφορέα και η πιο πρόσφατη μεγάλη συμφωνία για νέα αεροπλάνα, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντικαθιστούν τα παλιά αεροσκάφη και αυξάνουν τους στόλους τους.

Ryanair: Τον τρίτο καλύτερο μήνα στην ιστορία της είχε τον Απρίλιο – Έφτασε 16 εκατ. επιβάτες

Οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν περίπου 3% στις πρωινές συναλλαγές της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση της παραγγελίας.

Η Ryanair σχεδιάζει να λειτουργήσει τα Max 10s, τα οποία δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, με 228 θέσεις ανά αεροπλάνο.

Μέχρι το 2034

Τα 150 αεροπλάνα της παραγγελίας αξίζουν περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε τιμές καταλόγου, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν γενικά σημαντικές εκπτώσεις για τόσο μεγάλες αγορές. Η Ryanair διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για μια μεγάλη παραγγελία Max τον Σεπτέμβριο του 2021 λόγω διαφωνίας τιμολόγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, δήλωσε ότι τα νέα αεροπλάνα θα αντικαταστήσουν παλαιότερα 737 τζετ στον στόλο της. Τα αεροσκάφη πιθανότατα θα παραδοθούν μεταξύ 2027 και 2033, δήλωσε ο Ο’ Λίρι σε συνέντευξη Τύπου. Τα 150 επιπλέον τζετ θα της επιτρέψουν να «πετάει» περισσότερους από 300 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι το 2034 και θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας μέχρι τότε.

Η Ryanair είχε 97 εκατομμύρια επιβάτες τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, από 149 εκατομμύρια πριν από την πανδημία Covid, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.

Αυξημένες παραγγελίες

Η παραγγελία του οικονομικού αερομεταφορέα είναι η τελευταία σε μια σειρά μεγάλων πωλήσεων για την Boeing, η οποία έχει συνάψει συμφωνίες για την πώληση εκατοντάδων αεροσκαφών σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Air India και United Airlines.

Η επόμενη πρόκληση της Boeing είναι να αυξήσει την παραγωγή του 737 Max. Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανέφερε ότι σκοπεύει να κατασκευάζει 38 κάθε μήνα, από 31 τώρα. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγή 787 Dreamliner σε πέντε το μήνα αργότερα φέτος, από τρία αυτή την στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή