Το επιβατικό αεροσκάφος C919 που έχει αναπτύξει η Κίνα αναδεικνύει την ουσιαστική δυναμική που έχει η κινεζική αγορά της πολιτικής αεροπορίας, όπως δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, o Φιλίπ Μάιερ, σύμβουλος σε θέματα πολιτικής αεροπορίας, που έχει την έδρα του στην Ελβετία.

Η συνέντευξη του Μάιερ έγινε μέσω βιντεοδιάσκεψης. Ο Κινέζος κατασκευαστής «πέτυχε στην άνεση των επιβατών». Ο ίδιος τόνισε ότι οι Κινέζοι «απέδειξαν ότι μπορούν να σχεδιάσουν ένα αεροσκάφος».

Πώς η Κίνα έγινε κορυφαία εξαγωγική χώρα και στα αυτοκίνητα

Το αναφερόμενο αεροσκάφος διαθέτει οκτώ θέσεις στη διαμόρφωση business class και 156 θέσεις στην διαμόρφωση economy, ενώ η άτρακτός του είναι μονού διαδρόμου.

Η καμπίνα του C919 σύμφωνα με τους Κινέζους κατασκευαστές συγκεντρώνει αρκετά χαρακτηριστικά που είναι φιλικά προς τον επιβάτη, όπως, το ύψος της οροφής του διαδρόμου που φτάνει στα 2,25 μέτρα, αλλά και εργονομικά σχεδιασμένους χώρους για τη μεταφορά των χειραποσκευών.

Η ανάπτυξη του αεροσκάφους από την COMAC άρχισε πριν από δεκαπέντε χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ασιατικού γίγαντα να γίνει πιο αυτάρκης. Θεωρείται ανταγωνιστικό των A320neo (Airbus) και 737 MAX (Boeing). Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το χαρακτηρίζει σημαντικό και καινοτόμο επίτευγμα της χώρας του.

Η China Eastern παρήγγειλε πέντε αεροσκάφη του τύπου τον Μάρτιο του 2021 και παρέλαβε το πρώτο τον Δεκέμβριο. Αναμένει τα υπόλοιπα εντός του έτους.

Συνολικά, έχουν παραγγελθεί από εγχώριους αερομεταφορείς πάνω από 1.200 αεροσκάφη του τύπου στην COMAC, σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας. Για το C919, η κινεζική αγορά χαρακτηρίζεται επαρκής. Ωστόσο οι προοπτικές για την εξαγωγή του είναι αβέβαιες, καθώς δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από τους εποπτικούς φορείς της Ευρώπης και των ΗΠΑ (EASA και FAA αντίστοιχα). Η COMAC προβλέπει ότι η παραγωγή θα φθάσει τα 150 δείγματα σε πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ