“Εκπληκτική” χαρακτήρισε την πρώτη εμπειρία γεύσης που είχε ο Άλαν Τονγκ, βετεράνος στη διοίκηση επιχειρήσεων στον κλάδο του καφέ, από ένα νέο προϊόν που δημιούργησε η Starbucks χρησιμοποιώντας κινεζικής καλλιέργειας κόκκους καφέ. Οι κόκκοι προέρχονταν από την περιοχή Πουέρ που βρίσκεται στην επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα.

Commodities: Ασχημα νέα για την τιμή του καφέ και της ζάχαρης

“Περιείχε μία πλούσια γεύση από τροπικά φρούτα, με τη σωστή δόση ενός αμυδρού αρώματος κρασιού…”, δήλωσε ο ίδιος σχετικά με το τελευταίο προϊόν της Starbucks, Reserve Yunnan Coffee, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Starbucks στην Κίνα, αλλά και στο εξωτερικό.

Με δεδομένες τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, η Γιουνάν παράγει περίπου ποσοστό 95% όλων των κόκκων καφέ της Κίνας, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% του καφέ που παράγεται στην ίδια κινεζική επαρχία προέρχεται από την Πουέρ, που είναι ήδη γνωστή από την παραγωγή τσαγιού εδώ και 1.000 χρόνια. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης στη χώρα είναι εισαγόμενος καφές.

Μπορεί η Κίνα να είναι σε όλον τον κόσμο γνωστή για το τσάι της, πλέον κάνει προσπάθεια να συνδεθεί και με τον καφέ. Τις τελευταίες δεκαετίες ο καφές θεωρείται πλέον ως μια σταθερά αυξανόμενη δύναμη στη χώρα κερδίζοντας έδαφος έναντι του τσαγιού στις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στατιτιστικά στοιχεία φέρουν την κατανάλωση καφέ στη χώρα να αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 30% όταν στον υπόλοιπο κόσμο το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 2%.

Τα Starbucks έχουν γίνει φαινόμενο στην Κίνα. Το brand αναμένεται ότι θα έχει περίπου 9.000 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του CNBC, η ζήτηση για καφέ Starbucks στην Κίνα ήταν τέτοια που το 2017, νέα καταστήματα άνοιγαν κάθε 15 λεπτά σε όλη τη χώρα για να ανταποκριθούν.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2018, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν από 340,2 εκατομμύρια δολάρια σε 651,8 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια αύξηση 92% στα κέρδη σε μόλις 364 ημέρες. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή