Υπέρ της περιφερειακής διευθύντριας των Starbucks, Σάνον Φίλιπς απεφάνθη το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ, η οποία μήνυσε την εταιρεία για την παράνομη απόλυσή της, ισχυριζόμενη ότι απολύθηκε επειδή είναι λευκή.

Η Φίλιπς, η οποία εργαζόταν για τα Starbucks για περίπου 13 χρόνια και διαχειριζόταν αρκετά καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή, απολύθηκε μετά τη σύλληψη δύο μαύρων σε ένα Starbucks της Φιλαδέλφειας τον Απρίλιο του 2018 .

Το δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ της επιδίκασε 25,6 εκατ. δολ.. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα μετά από μια δίκη έξι ημερών, είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Η Starbucks είπε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση και αξιολογεί τα επόμενα βήματά της, δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος Jaci Anderson.

Κινητοποιήσεις στα Starbucks με πανό, αφίσες, Star Wars και γλυπτό από… βούτυρο

Το περιστατικό

Η ετυμηγορία αυτής της εβδομάδας είναι η τελευταία εξέλιξη σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και οργή. Το 2018, οι δύο άνδρες κλήθηκαν να φύγουν από το καφέ αφού κάθισαν σε ένα τραπέζι χωρίς να παραγγείλουν τίποτα. Οι άντρες, οι οποίοι αρνήθηκαν να φύγουν επειδή περίμεναν έναν συνεργάτη τους, οδηγήθηκαν έξω από το καφενείο με χειροπέδες, αφού ένας διευθυντής καταστήματος κάλεσε την αστυνομία. Αργότερα κατέληξαν σε συμφωνίες διευθέτησης με τα Starbucks και την πόλη της Φιλαδέλφειας.

Σε μια αγωγή που κατατέθηκε για πρώτη φορά το 2019 , η Φίλιπς είπε ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις εις βάρος της λόγω της φυλής της όταν την απέλυσαν.

Η καταγγελία του 2019 ανέφερε ότι μετά τη σύλληψη, η Starbucks «έλαβε μέτρα για να τιμωρήσει τους λευκούς υπαλλήλους , που δεν είχαν εμπλακεί στις συλλήψεις, αλλά εργάζονταν μέσα και γύρω από την πόλη της Φιλαδέλφειας, σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινότητα ότι είχε ανταποκριθεί σωστά το συμβάν».

Η Φίλιπς, η οποία εκείνη την εποχή επέβλεπε περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Φιλαδέλφειας, είπε ότι η Starbucks της είχε διατάξει να θέσει σε διοικητική άδεια μια λευκή υπάλληλο στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, λόγω φερόμενης μεροληπτικής συμπεριφοράς που η Φίλπις είπε ότι γνώριζε ότι ήταν ανακριβής. Εκείνη τότε προσπάθησε να υπερασπιστεί την υπάλληλο, ηκαι η εταιρεία την απέλυσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή