Με μικρές μεταβολές εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα του πρώτου εξαμήνου οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να ισορροπήσουν μεταξύ έντονων κινήσεων αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων, αλλά και των ελκυστικών κερδών του προηγούμενου διαστήματος.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,06% στις 33.748 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 4.353 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,21% στις 13.521 μονάδες.

Ρούβλι: Ανάκαμψη μετά τη βύθιση που προκάλεσε η ανταρσία Πριγκόζιν

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν κατά 1% στην προαγορά μετά την υποβάθμιση της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Goldman Sachs, επικαλούμενη αντιξοότητες στην τιμολόγηση.

Επίσης, απώλειες άνω του 1% σημειώνει και η International Business Machines (IBM), καθώς ανακοίνωσε ότι αγοράζει την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης επιχειρήσεων Apptio από την Vista Equity Partners έναντι 4,6 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Apptio έχει πάνω από 1.500 πελάτες και εξυπηρετεί “περισσότερες από τις μισές από τις 100 εταιρείες του Fortune”. Η IBM δήλωσε ότι η εξαγορά είναι αποτέλεσμα της “εστίασης και των επενδύσεών της στο υβριδικό cloud και την τεχνητή νοημοσύνη και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές συνέργειες σε διάφορους βασικούς τομείς ανάπτυξης”.

«Υπό την πίεση της κατοχύρωσης κερδών»

“Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq βρίσκονται υπό την πίεση της κατοχύρωσης κερδών μετά το σημαντικό ράλι που παρατηρήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες”, δήλωσε ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies. Ο Nasdaq έχει αυξηθεί σχεδόν 29% από την αρχή του έτους και ο S&P 500 έχει αυξηθεί περισσότερο από 13%. Ο Dow, ωστόσο, έχει αυξηθεί λιγότερο από 2%.

Την ίδια ώρα, ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Mislav Matejka, σημείωσε ότι η διεύρυνση του ράλι της αγοράς που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα δεν θα διαρκέσει πολύ. “Πιστεύουμε ότι η η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί περαιτέρω υψηλότερα, καθώς δεν περιμένουμε ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα κινηθούν υψηλότερα, ειδικά όχι για τους σωστούς λόγους”, έγραψε ο Mislav.

“Αναδύονται ρωγμές στην αγορά εργασίας, οι δείκτες PMI στη μεταποίηση δεν συγκλίνουν με τους δείκτες PMI στις υπηρεσίες, όπως ανέμενε η συναίνεση- στην πραγματικότητα φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, και τα όποια κίνητρα της Κίνας μπορεί να καταλήξουν υποτονικά”, εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street