Αύριο θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα και στόχος είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου.

Μητσοτάκης: Κατατίθεται νόμος με τον οποίο αίρονται τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το νομοσχέδιο καταργεί όλους τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων καθώς το σύνολο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένο στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του.

«Να ψηφιστεί από 300 βουλευτές»

«Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και καταλήγοντας υποσχέθηκε συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον του, τονίζοντας πως θα ζητήσει από τους πολίτες «να είναι συνοδοπόροι στο ταξίδι αναγέννησης της πατρίδας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν