Ορόσημο αποτελεί το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό. Παράγοντες του κλάδου και η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμούν ότι το επίπεδο των εισπράξεων στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα και τα 18,3 δισ. ευρώ του 2019.

Παρά τις αυξημένες τιμές και το υψηλό κόστος μεταφοράς, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το τουριστικό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι θερμό, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι παραμένει υψηλά στην δημοφιλία των τουριστών- στην τέταρτη θέση – καθώς και την αυξημένη κατά 15% κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Αυτό όμως που φαίνεται ότι ξεπερνά κάθε προηγούμενο και αποτελεί νέο σημείο αναφοράς είναι η άφιξη δεκάδων σούπερ γιοτ και διάσημων προσωπικοτήτων στις ελληνικές θάλασσες.

ΙΝΣΕΤΕ: Τάσεις και ευκαιρίες στις σημαντικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού

Σύμφωνα με το Bloomberg, o αριθμός των γιοτ είναι αυξημένος σχεδόν σε κάθε χώρα της Μεσογείου, με την Ελλάδα να φιλοξενεί 235 γιοτ, έναντι 217 που βρίσκονται στη Γαλλία, 150 στην Ισπανία και 94 στην Τουρκία.

Η «χρυσή» δεκάδα

Από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάννησα τα σούπερ γιοτ έχουν κατακλύσει τις ελληνικές θάλασσες. Oι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Charterworld είναι οι εξής:

  • Σκιάθος
  • Σκοπέλος
  • Μύκονος
  • Ιθάκη
  • Σύμη
  • Ρόδος
  • Σπέτσες
  • Υδρα
  • Κως
  • Ζάκυνθος

Το Bliss του Έβαν Σπίγκελ

Ο ιδρυτής της Google και λοιποί μεγιστάνες

Το εντυπωσιακό σούπερ γιοτ Bliss του ιδρυτή του Snapchat, Έβαν Σπίγκελ μήκους 312 ποδιών βρίσκεται στην Υδρα, ενώ το Senses μήκους 194 ποδιών του ιδρυτή της Google Λάρι Πέιτζ βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

To Senses του Λάρι Πέιτζ

Στην Κρήτη βρίσκεται το Mayan Queen IV του γιου του μεγιστάνα του ασημιού Αλμπέρτο Μπαγιέρες με μήκος 305 πόδια. Το εν λόγω σκάφος διέσωσε πρόσφατα 106 μετανάστες στη Μεσόγειο.


Mayan Queen IV

Στις ελληνικές θάλασσες και συγκεκριμένα στην Μύκονο βρίσκεται και το Air μήκους 266 ποδιών του Ιταλού μεγιστάνα της τσίχλας, Αουγκούστο Περφέτι.

Augusto Perfetti

Διάσημοι ηθοποιοί, μοντέλα και αθλητές

Χαρακτηριστικό του πόσο δημοφιλείς είναι οι ελληνικοί προορισμοί, είναι το γεγονός ότι διάσημοι τούρκοι ηθοποιοί επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα παρά σε κάποιο θέρετρο της γειτονικής χώρας.

O 29χρονος Μπουράκ Ντενίζ επέλεξε την Σύμη και ανάρτησε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram  από τις διακοπές του σε ένα σούπερ γιοτ.

H Xαντέ Ερτσέλ, επίσης ηθοποιός με πάνω από 30 εκατ. ακόλουθους, επέλεξε την Σαντορίνη.

Επιπλέον, η Κλώντια Σίφερ, ένα από τα διασημότερα μοντέλα παγκοσμίως,  επέλεξε να περάσει τις διακοπές της στην Ελλάδα σε σούπερ γιοτ στις Σπέτσες.

Η Τζέιν Σέιμουρ

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Σέιμουρ ανέβασε φωτογραφίες από τις διακοπές της στην Ελλάδα με γιοτ, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει τον προορισμό της.

Επίσης, στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο θρύλος του NFL και πρώην σύζυγος της βραζιλιάνας καλλονής Ζιζέλ, Τομ Μπρέιντι επέλεξε να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα του σε ένα υπερπολυτελές γιοτ συνοδευόμενος από τα παιδιά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες