Ακριβή… υπόθεση αποδεικνύεται ότι είναι μια βουτιά σε παραλία της Αττικής, καθώς, κυρίως για τα Σαββατοκύριακα, οι τιμές για τις ξαπλώστρες ξεφεύγουν.

Ουρές έξω από τα beach bar της Αττικής. Και όσοι βρίσκουν ξαπλώστρα φροντίζουν να κλείσουν και για τις επόμενες ημέρες για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα.

Tripadvisor: 12 πολύχρωμες παραλίες για μια πιο εντυπωσιακή απόδραση [εικόνες]

Τα δυσθεώρητα κέρδη που αποκομίζουν όσοι προσφέρουν, έναντι αντιτίμου, ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες της χώρας αποτελούν μια εξήγηση για όλα αυτά.

Η εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Αττική μιλά από μόνη της: οι τιμές στις πλαζ έχουν πάρει φωτιά, ενώ πλέον προωθούνται ακόμα και οι ηλεκτρονικές κρατήσεις για μια θέση στην αμμουδιά.

Τα τηλέφωνα για κρατήσεις σε ξαπλώστρες και ομπρέλες χτυπούν ασταμάτητα στα beach bar της Αττικής ενόψει καύσωνα, με αρκετούς να έχουν κλείσει θέσεις για το Σαββατοκύριακο ακόμα και μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι τιμές είναι ακόμη ψηλότερες στα νησιά, κάποια εκ των οποίων έχουν καταστεί, πλέον, απροσπέλαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ίδια εικόνα και στη Χαλκιδική

Ιδιοκτήτης beach bar δήλωσε: «Κάντε κρατήσεις γιατί δεν έχουμε ομπρέλες ειδικά Παρασκευή Σάββατο Κυριακή γιατί θα κάνει πολύ ζέστη περίπου από ότι μας έχουνε πει. Ο κόσμος δε σταματάει, το τηλέφωνο να χτυπάει συνέχεια παίρνουν για κράτηση για Παρασκευή Σάββατο Κυριακή».

Η «μάχη» της ξαπλώστρας στη Χαλκιδική έχει ήδη ξεκινήσει και πολλοί είναι αυτοί που παίρνουν από σήμερα τηλέφωνο για να εξασφαλίσουν μια θέση δίπλα στο κύμα.

Οι κρατήσεις γίνονται και ηλεκτρονικά σε πολλά beach bar σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Για σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 20 και 40 ευρώ στον Σχοινιά, από 45 έως 150 ευρώ στη Βουλιαγμένη και από 60 έως 90 ευρώ στη Βούλα.

Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τις παροχές του beach bar και την ημέρα, με τα σαββατοκύριακα να είναι αυξημένες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κεφαλογιάννη: Ζήτησε ειδικά κονδύλια απο την ΕΕ για απ’ ευθείας χρηματοδότηση στον τουριστικό τομέα
Τουρισμός |

Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παρουσίασε στην ΕΕ η Ολγα Κεφαλογιάννη

Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας που προωθούν την ατζέντα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ