Και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν και επισήμως. Ο λόγος για τη συγχώνευση της Vivartia Συμμετοχών με τη μητρική της εταιρεία Venetiko Holdings, όπως είχε αποφασίσει από καιρό το CVC Capital Partners, το private equity fund, που ελέγχει τον όμιλο Vivartia και μέσω αυτής τις ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s και Δωδώνη. Απορροφώσα εταιρεία θα είναι η Vivartia Συμμετοχών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη Vivartia σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, αποφασίστηκε η συγχώνευσή της με τη μητρική της εταιρεία, Venetiko Holdings.

Vivartia: Στα 684,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2022

H συγχώνευση των δύο εταιρειών εξυπηρετεί την απλοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου, με απώτατο στόχο το ενιαίο σχήμα να καταστεί ισχυρότερο χρηματοοικονομικά, ενώ η συγχωνευμένη εταιρεία διατηρεί την επωνυμία Vivartia Συμμετοχών.

Η εισφερόμενη καθαρή θέση της Venetiko ανέρχεται, βάσει της έκθεσης αποτίμησης, σε 314,17 εκατ. ευρώ. Η προσαρμοσμένη καθαρή θέση της Vivartia Συμμετοχών στις 31/12/2022 ανερχόταν σε 402,38 εκατ. ευρώ

Tο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά τη συγχώνευση ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 190.547.617 ευρώ, διαιρούμενο σε 190.547.617 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστης.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Επίσης, αποφασίστηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου που αποτελείται από τους εξής:

Θρουβάλας Παναγιώτης,  Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος

Παπανικολάου Αθανάσιος,  Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

Φωτακίδης Αλέξανδρος,  Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ρόκας Κωνσταντίνος,  Μη Εκτελεστικό Μέλος

Σερέτης Νικόλαος,  Μη Εκτελεστικό Μέλος

Παπαγιάννης Σπυρίδων,  Εκτελεστικό Μέλος

Κατσιδονιώτη Δήμητρα,  Εκτελεστικό Μέλος

Κυπριανίδης Αναστάσιος,  Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκκρεμεί η συνένωση ΔΕΛΤΑ – Δωδώνη

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα βρίσκεται η εξαγορά του εναπομείναντος ποσοστού στην ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μια κίνηση που αναμένεται να έχει «κλείσει» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζεται ότι το CVC από 2021 έχει εξαγοράσει το 75% της Δωδώνη, ενώ το υπόλοιπο 25% κατέχουν οι Ρώσοι της SI Foods.

Προς το παρόν ο όμιλος Vivartia, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του γάλακτος μέσω της Δέλτα και η Δωδώνη διατηρούν απόλυτα διαχωρισμένες λειτουργίες μεταξύ τους.

Για το 2022 οι πωλήσεις της Vivartia, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, αυξήθηκαν κατά 144,8 εκατ. ευρώ ή κατά 26,8% και διαμορφώθηκαν σε 684,2 εκατ. ευρώ, έναντι 539,4 εκατ. ευρώ το 2021. Η αύξηση αυτή προέρχεται κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων του κλάδου εστίασης (κατά 75,3 εκατ. ευρώ) και λιγότερο από τους κλάδους κατεψυγμένων λαχανικών και ζυμών (κατά 34,1 εκατ. ευρώ) και γαλακτοκομικών (κατά 35,4 εκατ. ευρώ), ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 5,2% και ανήλθαν σε 52,3 εκατ. ευρώ έναντι 49,7 εκατ. ευρώ το 2021. Το καθαρό αποτέλεσμα, πάντως, ήταν ζημίες ύψους 11,11 εκατ. ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου είχαν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2022 σε 237,04 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις