Στην επιστημονική έρευνα, οι επαγγελματίες κάνουν συχνά πρωτοποριακές εφευρέσεις που μπορεί να αποφέρουν φυσικά πολλά χρήματα. Οι δέκα πλουσιότεροι επιστήμονες στον κόσμο έχουν αλλάξει το χώρο τους και έχουν κερδίσει ολόκληρες περιουσίες μέσω των καινοτομιών τους.
Από την πραγματοποίηση των πρώτων ιατρικών θεραπειών έως τις μεγάλες αλλαγές στη βιοτεχνολογία, αυτοί οι οραματιστές έχουν χρησιμοποιήσει τις δεξιότητές τους για να έχουν διαρκή επίδραση στην κοινωνία, ενώ ανεβαίνουν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους.
Forbes: Αυτές είναι οι πλουσιότερες αυτοδημιούργητες αμερικανίδες – Οι περιουσίες που ζαλίζουν
Η ιστοσελίδα The Richest μας δίνει μια γεύση από τις περιουσίες και τα επιτεύγματα αυτών των λαμπρών ανθρώπων που έχουν συνδυάσει την επιστημονική δημιουργικότητα με την οικονομική επιτυχία.
10 Ραντζέντρα Αγκαρουάλ – 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Με εκτιμώμενη αξία 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Ραντζέντρα Αγκαρουάλ, ένας λαμπρός επιχειρηματίας, κατατάσσεται μεταξύ των πλουσιότερων επιστημόνων στον κόσμο. Το 1986, ο Αγκαρουάλ και τα αδέρφια του ξεκίνησαν την περιπέτειά τους από το οικογενειακό φαρμακείο ως συνιδρυτές της Macleods Pharmaceuticals. Η επιχείρησή τους ευημερούσε, με ειδίκευση στα φάρμακα κατά της φυματίωσης και επεκτάθηκε σε θεραπείες για τον διαβήτη, την οστεοπόρωση και το άσθμα. Ο Αγκαρουάλ έχει διακριθεί στον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο χάρη στη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του, που συνέβαλαν στην επιτυχία της εταιρείας.
9 Καρλ Χάνσεν – 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Καρλ Χάνσεν, συνιδρυτής της AbCellera, έχει μια εκπληκτική περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημαντικές συνεισφορές στη βιοτεχνολογία καθόρισαν την πορεία του από τον ακαδημαϊκό τομέα στη βιομηχανία. Η AbCellera, η startup του Χάνσεν με έδρα το Βανκούβερ, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη για να ανακαλύψει νέα θεραπευτικά αντισώματα για διάφορες ασθένειες. Η καινοτόμος προσέγγιση και η δέσμευση του Χάνσεν έχουν διευρύνει τις επιστημονικές ανακαλύψεις και του έχουν δώσει μια θέση μεταξύ των πλουσιότερων επιστημόνων του κόσμου.
8 Γκαν Ζονγκρού – 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Με καθαρή περιουσία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Γκαν Ζονγκρού, ένας διακεκριμένος Κινέζος βιολόγος και επιχειρηματίας, κατατάσσεται μεταξύ των πλουσιότερων επιστημόνων του κόσμου. Η θέση που κατέχει ο Γκαν στην Gan & Lee Pharmaceuticals ήταν βασική για τα επιτεύγματά της. Η δουλειά του έχει επηρεάσει τον ιατρικό τομέα και του έφερε πλούτο και αναγνώριση, καθώς έχει επικεντρωθεί στην παραγωγή ινσουλίνης και στυλό – ένεση για τη διαχείριση του διαβήτη. Στην χώρα του, είναι γνωστός ως «πατέρας της κινεζικής ινσουλίνης», αν και η δημόσια παρουσία του είναι πολύ περιορισμένη.
7 Τζιν Λέι – 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια
Η αξιοσημείωτη περιουσία του Τζιν Λέι, ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζει την ικανότητά του τόσο στις επιστημονικές όσο και στις επιχειρηματικές προσπάθειες. Η επαγγελματική πορεία του Λέι ξεκίνησε στο Genentech, όπου συνέβαλε ουσιαστικά με ένα συνδυασμένο πτυχίο από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Με τις καινοτόμες τεχνικές ανασυνδυασμού, η Gene-science Pharmaceuticals μεταμόρφωσε το τοπίο της παραγωγής ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης το 1995. Η οξυδερκής ηγεσία του Λέι άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία της εταιρείας, εδραιώνοντας τη φήμη του ως κορυφαίου επιστήμονα παγκοσμίως.
6 Χάο Χονγκ – 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο διάσημος χημικός Χάο Χονγκ έχει διαπρέψει στον τομέα του και γνώρισε την οικονομική επιτυχία. Ως αποτέλεσμα της επιστημονικής καινοτομίας και της οικονομικής ευημερίας, o Χονγκ απέκτησε καθαρή περιουσία 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως ο επιχειρηματίας πίσω από την Asymchem Laboratories, έχει φτάσει σε εξέχουσα θέση μεταξύ των πλουσιότερων ατόμων της Κίνας. Ο ισχυρός συνδυασμός επιστημονικής εξειδίκευσης και επιχειρηματικής γνώσης αποδεικνύεται μέσα από την πορεία του Χονγκ.
5 Ρόντα Στράικερ – 6 δισεκατομμύρια δολάρια
Η περιουσία της Ρόντα Στράικερ ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τοποθετεί ως σημαντικό παίκτη στον επιστημονικό πλούτο. Με την τεχνογνωσία της που απέκτησε στο Western Michigan University, η Ρόντα έγινε κρίσιμο στέλεχος της Stryker Corporation, ενός κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού. Οι καινοτόμες εξελίξεις σε χειρουργικά εμφυτεύματα, αντικαταστάσεις αρθρώσεων και άλλες ιατρικές συσκευές, που τροφοδοτούνται από την τεχνογνωσία της, έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Η ταυτόχρονη συνεισφορά της Ronda στην Stryker Corporation, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη προϊόντων, υπογραμμίζεται από τις οικογενειακές της σχέσεις με τη βιομηχανία και την αξιοσημείωτη μετάβαση από την ακαδημαϊκή στην οικονομική επιτυχία.
4 Ουγκιούρ Σαχίμ – 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια
Όπως μαρτυρεί η περιουσία του, ο Ουγκιούρ Σαχίν είναι ένα εξέχον όνομα μεταξύ των πιο εύπορων ερευνητών παγκοσμίως. Με έναν συνιδρυτή της βιοτεχνολογίας όπως αυτός, η επιτυχία της BioNTech ήταν πρωταρχικής σημασίας. Η συμμετοχή του Γερμανού επιστήμονα και της συζύγου του Οζλέμ Τιρετζί στην ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 της BioNTech ήταν καθοριστική. Από επιστημονικός καινοτόμος σε εξέχουσα προσωπικότητα στην επιστήμη και τα οικονομικά, η αξιοσημείωτη πορεία του σημαδεύτηκε από τη εμβληματική του εργασία, φέρνοντας επανάσταση στην ιατρική έρευνα και ενισχύοντας σημαντικά τον πλούτο του.
3 Τζέιμς Ντάισον – 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο πλούτος του αναδεικνύει την πρωτοποριακή του συμβολή ως επιστήμονα και επιχειρηματία. Φημίζεται για τη μεταμόρφωση της ηλεκτρικής σκούπας με την καινοτόμο χωρίς-σακούλες φιλοσοφία του, η διαδρομή του Ντάισον ξεκίνησε από την τέχνη και την εσωτερική διακόσμηση. Οι αξιοσημείωτες συνεισφορές του, ιδιαίτερα στην τεχνολογία των ανεμιστήρων, άλλαξαν για πάντα την καινοτομία. Η ικανότητά του να μετατρέπει ευφάνταστες ιδέες σε οικονομική επιτυχία αναδεικνύει την αξιοσημείωτη άνοδό του.
2 Γκόρντον Μουρ – 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια
Ως αξιοσημείωτη φιγούρα στη φυσική και τα οικονομικά, ο Γκόρντον Μουρ έχει περιουσία 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μουρ ξεκίνησε την NM Electronics ως φυσικός, η οποία τελικά έγινε η διάσημη Intel Corporation. Με την πρωτοποριακή εργασία στους μικροεπεξεργαστές και μνήμης υπολογιστών, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία της τεχνολογίας. Γνωστός για το νόμο του Μουρ, η κληρονομιά του επηρεάζει βαθιά την πληροφορική. Η προέλευση της Intel μπορεί να αποδοθεί στο συνδυασμό επιστημονικής κατανόησης και οικονομικής ευημερίας του Μουρ.
1 Τζέιμς Ουότσον – 20 δισεκατομμύρια δολάρια
Τόσο ως πλούσιος επιστήμονας όσο και ως πρωτοπόρος γενετιστής, ο Τζέιμς Γουότσον ξεχωρίζει για την καθαρή περιουσία άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ για την πρωτοποριακή του έρευνα στο DNA σε συνεργασία με τους Κρικ και Ουίλκινς. Μέσα από το ακαδημαϊκό του ταξίδι, ο Γουότσον πέρασε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα πριν αναλάβει έναν κρίσιμο ρόλο στο Cambridge. Οι οικονομικές διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον Γουότσον μιλούν για τον διαρκή αντίκτυπο των πρωτοποριακών ανακαλύψεών του στην επιστημονική κατανόηση και την προσωπική επιτυχία.
Latest News
Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ στις μειώσεις επιτοκίων - Οι καταλύτες για τα επόμενα βήματα
Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να κινείται με βάση τις αξιολογήσεις και τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση και μετά τον Μάρτιο
Ριζοσπαστικό πείραμα στο Τόκιο για το δημογραφικό μέσω... 4ήμερης εργασίας
Το Τόκιο ξεκινά ριζοσπαστικά πειράματα καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα στην Ιαπωνία
Γιατί η Amazon δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο ταμείο Τραμπ
Η δωρεά για την τελετή ορκωμοσίας έρχεται καθώς ο ιδρυτής Τζεφ Μπέζος και άλλοι προσπαθούν να οικοδομήσουν δεσμούς με τον εκλεγμένο πρόεδρο
Οι Σύριοι στη Γερμανία δεν βιάζονται να φύγουν - Η ζήτηση για εργατικά χέρια είναι μεγάλη
Σε μια οικονομία, όπως αυτή της Γερμανίας, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια απωλειών εργαζομένων
Κωλοτούμπα Τραμπ για ακρίβεια - Δύσκολο να ρίξουμε τις τιμές
Σε άτακτη υποχώρηση ο εκλεγείς πρόεδρος Τραμπ, λιγότερο από 40 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας, ισχυριζόμενος πως δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
Επένδυση 1 δισ. από την Boeing στις ΗΠΑ - Στόχος τα δέκα «787» το μήνα έως το 2026
Η Boeing προσπαθεί να επαναφέρει την παραγωγή των αεροσκαφών τύπου 787 σε πέντε το μήνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους
Ο κούκος... αηδόνι στοίχισε στον Ταϊλανδό συνιδιοκτήτη το Selfridges
Ο επικεφαλής του οικογενειακού ομίλου Central Group λέει ότι τα υψηλότερα παγκόσμια επιτόκια κάνουν την αρχική τιμή των 4 δισ. λιρών για το Selfridges λιγότερο ελκυστική
Ο «πυρετός του χρυσού» στην Κίνα γίνεται εύφορο πεδίο για απατεώνες και ξέπλυμα χρήματος
Ο χρυσός γίνεται όλο και πιο προσφιλής στην Κίνα ως επένδυση, όμως συγκεντρώνει και
Οι άλλες μπίζνες της οικογένειας Hermès - Επενδύσεις στη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία Albingia
Η συμφωνία Hermès - Albingia υπόκειται στην έγκριση διαφόρων αρμόδιων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2025
Η Macy’s αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη λογιστική απάτη των 159 εκατ. δολ.
Η Macy's μειώνει την πρόβλεψη κερδών καθώς η ασθενής ζήτηση επισκιάζει τις πωλήσεις των γορτών