Η οικογένεια των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της Peugeot έχει διευρύνει τις επενδύσεις της σε τραπεζικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πολυτελών ειδών και κυβερνοασφάλειας, διαφοροποιώντας μια περιουσία που εξακολουθεί να έχει τις ρίζες της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Peugeot Invest, η εισηγμένη εταιρεία που ελέγχεται από τη γαλλική οικογένεια με επικεφαλής τον Robert Peugeot, κατέχει πλέον το 5,1% της τράπεζας Rothschild μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας κίνησης εξαγοράς, σύμφωνα με μια παρουσίαση κερδών στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΗΠΑ: Ιστορική απεργία της αυτοκινητοβιομηχανίας σε 3 εργοστάσια

Επίσης, η οικογένεια επένδυσε φέτος στην Gruppo Florence, έναν ιταλικό κόμβο κατασκευής πολυτελών ειδών, το πολυτελές ξενοδοχεία California κοντά στα περίφημα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Nomios και τη νομική μηχανή αναζήτησης Doctrine.

Η εταιρεία ανήκει κατά 80% στην Etablissements Peugeot Freres, το οικογενειακό γραφείο που επιβλέπει μια περιουσία που επικεντρώνεται στην ομώνυμη μάρκα αυτοκινήτων που αποτελεί μέρος της Stellantis NV. Ενώ το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας χρονολογείται από το 1889 και στη συνέχεια δημιούργησε μια παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, στη συνέχεια άρχισε να διαφοροποιείται πριν μια περίπου μια δεκαετία εν μέσω βαριών απωλειών και οικογενειακών διχασμών.

Στροφή στα είδη πολυτελείας

Η μετάβαση σε προϊόντα πολυτελείας μέσω του Gruppo Florence είναι «σίγουρα ένας καλός τρόπος για να εκτεθούμε σε αυτόν τον τομέα όπου δεν ήμασταν πριν», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot Invest, Bertrand Finet.

Το Hotel California, που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής, πρόκειται να ανακαινιστεί και να αναβαθμιστεί. Είναι ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο σε εξαιρετική τοποθεσία και αποκτήθηκε σε καλή τιμή, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Sebastien Coquard, προσθέτοντας ότι οι εγκαταστάσεις στο κέντρο του Παρισιού είναι γεμάτες και αποδεικνύονται ανθεκτικές.

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Peugeot Invest είδαν την καθαρή αξία του ενεργητικού της να αυξάνεται στα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από 5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022. Η απόδοση των επενδύσεων ήταν 12,4% συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων μερισμάτων και της καθοδικής προσαρμογής της αξίας των περισσότερων από τις ακίνητες περιουσίες της.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα περιλαμβάνουν περιουσιακά στοιχεία γραφείων, λιανικής και στέγασης κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την παρουσίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή