Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τους κινδύνους για την υγεία, μετά τις φονικές πλημμύρες στον θεσσαλικό κάμπο, αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων covid, σημειώνοντας ότι υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», τόνισε η κ. Παγώνη.

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα το στέλεχος Pirola – 35 νέοι θάνατοι

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, η ίδια είπε πως «έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κοροναϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια».

Για τη Θεσσαλία

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, από τα λιμνάζοντα νερά στη Θεσσαλία, η κ. Παγώνη, σημείωσε:

«Έχουμε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς στην Θεσσαλία. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή ακόμα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, έχουν πάνω από 40 περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Έχουμε 4-5 περιστατικά λεπτοσπείρωσης, χρειάζεται προσοχή η περιοχή εκεί, το νερό, και να μην ξεχνούν οι άνθρωποι να μην ξεχνούν να φορέσουν γάντια, μάσκες και γαλότσες. Υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή».

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα