Την κάλυψη της Cenergy Holdings άρχισε η Euroxx, με αξιολόγηση Overweight και τιμή στόχο στα 8 ευρώ ανά μετοχή. Η σύσταση για τη μετοχή είναι Overweight, δηλαδή για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Η Cenergy είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες διασυνδέσεις αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας και είναι επίσης παγκόσμιος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων τόσο για χερσαία όσο και για υπεράκτια ενεργειακά έργα. Οι οικονομικές επιδόσεις τα τελευταία δύο χρόνια ήταν εντυπωσιακές, σύμφωνα με τη Euroxx, η οποία πιστεύει ότι “η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει”.

Αναμένει τα EBITDA CAGR (της περιόδου 2022-28) 11% με ROIC άνετα πάνω από 15%. Και σύμφωνα με την αποτίμηση, στο 7,1x σε όρους EV/EBITDA με βάση τις εκτιμήσεις του 2025, εξακολουθούν να είναι ελκυστικά εν όψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα ακολουθήσουν με ένα ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο 2,5 δισ. ευρώ.

Μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στο ΧΑ

Οι μετοχές της Cenergy ενισχύονται κατά 123% από την αρχή του έτους, αλλά από εξαιρετικά χαμηλή βάση. Η σημαντική άνοδος της κερδοφορίας δικαιολογεί πλήρως την επαναξιολόγηση, κατά την άποψη της Euroxx. Το EBITDA αυξήθηκε κατά σχεδόν 2 φορές τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της σημαντικής επέκτασης των παραγγελιών στα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023 (έναντι 1,1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2022). Αυτό οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του ROIC σε περίπου 16% το 2023E από εύρος 8-9% το 2019-21.

Ελκυστικός τομέας, ισχυρή τοποθέτηση

Η Euroxx αναμένει υγιή ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, λόγω επιθετικών στόχων δυναμικότητας που επιβλήθηκαν σε συνολικό επίπεδο. Υπάρχουν υψηλά εμπόδια εισόδου στην αγορά υποβρυχίων καλωδίων ισχύος και διασυνδέσεων υψηλής τάσης που απαιτούν σημαντική τεχνογνωσία, υψηλές επενδύσεις και μακρά διαδικασία για ρυθμιστικές πιστοποιήσεις. Η Cenergy συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων παικτών της αγοράς στην Ευρώπη με πολύ ισχυρή θέση στα καλώδια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών