Νευρικότητα με μικρές κινήσεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, με τις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα και του τριμήνου να μην μπορούν όμως να ανατρέψουν την καθόλα αρνητική εικόνα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,01% στις 33.553 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,10% στις 4.270 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 13.042 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα

Το κλίμα παραμένει αρνητικό στην αμερικανική αγορά, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε σε νέο υψηλό 15ετίας σήμερα το πρωί, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά το 2007.

Σε επίπεδο τίτλων, η Micron Technology υποχωρεί περισσότερο από 4% αφού η αγορά έκρινε ως αδύναμη την καθοδήγηση που παρείχε για τα κέρδη το τρέχον τρίμηνο.

Από την άλλη, η Peloton Interactive σημειώνει άλμα περισσότερο από 13% μετά την είδηση ότι εισέρχεται σε μια πενταετή συνεργασία για τη δημιουργία περιεχομένου για το Lululemon.

«Η αγορά χρειάζεται ανάπαυλα στο μέτωπο των επιτοκίων για να κινηθεί υψηλότερα και η Fed πρέπει να υποχωρήσει από την επιθετική της θέση για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird. «Το PCE και άλλα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι κρίσιμα», υπενθύμισε.

Πάντως, σημαντικές στηρίξεις δίνει στην αγορά η ανακοίνωση ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 2,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του Bureau of Economic Analysis. Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες έως και 2,2% για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Επίσης, οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 204.000 για την εβδομάδα που έληξε την 21η Σεπτεμβρίου 2023. Η άνοδος που σημειώθηκε ανέρχεται στις 2.000 συγκριτικά με τα προηγούμενα, αναθεωρημένα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street